Oceni objavo

PRAZNIČNA BRDA. VIPAVSKA DOLINA. KRAS IN BRKINI.

PRAZNIČNA OBČINA MIREN – KOSTANJEVICA

December je čas praznovanja, pa tudi ocene prehojene poti in načrtovanja novih smeri.

Za Občino Miren – Kostanjevica je bilo leto 2022 eno najtežjih doslej, a smo v stiski znali stopiti skupaj.

Zaključujemo ga z veliko novimi pridobitvami, posebej na področju javne infrastrukture, ki povečujejo kvaliteto bivanja v naši občini. Prav tako z veseljem spremljamo razvoj turistične destinacije Miren Kras, ki po kvalitativnih kazalnikih na vseh področjih presega slovensko povprečje. Dober obisk in zadovoljstvo gostov sta odraz kakovosti storitev naših ponudnikov ter gostoljubja prebivalcev, predvsem pa vedno boljšega sodelovanja na vseh ravneh.

Zavedamo se, da bo potrebno v prihodnje še tesneje strniti vrste, da bomo lahko kos velikim globalnim, podnebnim in geopolitičnim spremembam.
Leto 2022, zaznamovano s pandemijo, naravnimi katastrofami, vojno v Evropi, pomanjkanjem energentov in grožnjo nove gospodarske krize ter vedno silovitejšimi odzivi narave na podnebne spremembe, je bolj kot kadarkoli doslej utrdilo zavedanje, da se bomo z globalnimi izzivi v prihodnje lahko uspešno soočali samo trajnostno ozaveščeni, opolnomočeni s pravimi informacijami in uporabnimi znanji ter tesno povezani v prizadevanjih za boljši jutri.

Eno takšnih prizadevanj je tudi sedaj že tretje skupno novoletno voščilo turističnih destinacij Miren Kras, Brda, Vipavska dolina, Kras in Brkini, ki se za leto 2023 glasi:

 

Skupaj, srčno in trajnostno!

Za mir, za zdrav planet, za bolj pravičen svet!

 

Vse prebivalce Občine Miren – Kostanjevica vabim, da to sporočilo ob vstopu v novo leto 2023 podpremo s praznično okrasitvijo domov, okolice in poslovnih prostorov z motivom SRCA – simbolom življenja in ljubezni!

 

Poenotena novoletna dekoracija simbolno, a hkrati nazorno podpira iskreno željo po dobrem sodelovanju in medsebojnem spoštovanju, varovanju skupne dediščine in narave ter tkanju pristnih vezi med ljudmi, ki želimo skupaj zgraditi boljši svet za nas in bodoče generacije.

 

Naj bodo DECEMBRSKA SRCA rdeča, pisana ali zelena,

naj ležijo, visijo ali slastno dišijo – izdelana iz naravnih materialov in z veliko ljubezni bodo sijala tudi brez obilice luči!

 

Svet se spreminja in mi z njim. To, kar ostaja isto, je dejstvo, da povezani lahko premikamo meje mogočega!

Tudi v času neprijaznih napovedi lahko skupaj naredimo jutrišnji dan boljši od včerajšnjega.

 

Z roko v roki, srečno in srčno 2023!


Mauricij Humar,

župan Občine Miren – Kostanjevica                                                                  

Oglejte si tudi