Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
9°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Pomnik miru v barvah za ozaveščanje o aktualnih problematikah

Barve pomembno vplivajo na razpoloženje in počutje ter vedno pritegnejo pozornost. Prav zato v zadnjih letih številne kampanje za ozaveščanje prebivalstva o pomembnih temah, ki zadevajo naše življenje, posebej zdravje, temeljijo na komunikaciji sporočil ob podpori prepoznavne barve.

 

V Turizmu Miren-Kostanjevica se že tretje leto zapored odzovemo pobudam organizacij, ki skrbijo za komunikacijo za javnost dragocenih sporočil. Pomnik miru na Cerju smo v zadnjih mesecih kar trikrat odeli v različne barve in s tem podprli 3 projekte ozaveščanja. 

 

Med 13im in 19im septembrom smo z zeleno barvo opozorili  na Svetovno kampanjo Light Up for Mito, v organizaciji Zavoda Bernardi Ventrella. Kampanja je namenjena vsem, ki bolehajo za redkimi nevro-metaboličnimi, zlasti pa mitohondrijskimi boleznimi. 

 

24. oktobra je Pomnik miru zasijal v modri barvi, saj letos mineva 75 let od ustanovitve Organizacije združenih narodov. Ustanovitvena listina OZN je namreč začela veljati 24. oktobra 1945. Povabilo k osvetlitev objektov v modro barvo je na nas naslovila ekipa Sektorja za mednarodne organizacije Ministrstva za zunanje zadeve RS.

 

21. novembra obeležujemo Svetovni dan raka trebušne slinavke. Med 19. In 21. novembrom je pomnik žarel v vijolični barvi. Za dvoletno kampanjo ozaveščanja o hudi problematiki bolezni z visoko umrljivostjo je poskrbelo Združenje EuropaColon Slovenija, ki zastopa bolnike z raki prebavil, vključno z rakom trebušne slinavke. Pod premišljeno izbranim sloganom Skupaj smo v tem! , z vijola barvo je kampanja povezala več kot 30 držav po vsem svetu.

 

Ponosno smo na to, da lahko skupaj s stroko delamo korake v smeri boljšega ozaveščanja javnosti o sodobnih zdravstvenih pasteh in morda na ta način prispevamo k hitrejšemu odkrivanju bolezni in s tem večjim možnostim za preživetje.

Oglejte si tudi