Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

SIMULACIJA NESREČE - Logatec prizadele tri velike nesreče-vaja CZ Logatec

Logatec, 3. junij 2017

Malo pred 14. uro se je v Logatcu začela vaja celotnega sistema zaščite in reševanja Občine Logatec z naslovom ICS Logatec 2017. CZ Logatec so se pri vaji pridružila tudi prostovoljna gasilska društva naslednjih občin: Vrhnika, Log-Dragomer in Brezovica.

Po prvih informacijah so se na širšem območju logaške občine zgodile tri večje nesreče. V Žibršah je bil podtaknjen požar, ki je zajel okoliški gozd. Domnevni storilci so se razbežali, eden od njih pa naj bi padel v brezno. Za gašenje požara je bil aktiviran helikopter Slovenske vojske, za reševanje iz brezna pa kinologi in jamarji.

Druga nesreča se je zgodila v Blekovi vasi - območje nekdanje vojašnice. Šlo naj bi za hudo prometno nesrečo.  Tretje območje akcije je okolica nekdanjega podjetja KLI Logatec. Podatki o morebitnih ponesrečencih in pogrešanih osebah še niso na voljo. Štab CZ je aktiviral enote prostovoljnih gasilskih društev, policije, nujne medicinske in tehnične pomoči.


Štab CZ Logatec deluje pred Narodnim domom Logatec, kjer bodo na voljo podrobnejše informacije. O nesrečah bomo ažurno poročali v različnih medijih, spremljajte tudi Občinsko spletno stran www.logatec.si

Štab civilne zaščite Logatec




Oglejte si tudi