Oceni objavo

Loško košarkarsko igrišče z novo podobo

Log–Dragomer, 16. oktober 2023: Občina Log–Dragomer je zaključila sanacijo dotrajane asfaltne podlage na košarkarskem igrišču v Športnem parku na Logu. Za prenovo bodo odšteli okoli 80 tisočakov, slabih 23 so jih pridobili iz Fundacije za šport.

Občina Log–Dragomer je lani na razpis Fundacije za šport prijavila projekt prenove košarkarskega igrišča v Športnem parku na Logu ter uspela pridobiti sredstva v višini 22.947 Evrov. Na razpis za področje gradnje športnih objektov in površin za šport v naravi je takrat prispelo kar 228 vlog, katerih vrednost je močno presegla razpoložljiva sredstva. Na razpisu so tako razdelili 2,44 milijona Evrov, višina zaprošenih sredstev pa je bila kar 8.136.280 Evrov. Občina Log–Dragomer se je na razpisu potegovala za sredstva v višini dobrih 38 tisočakov, komisija pa ji  je odobrila okoli 23 tisoč evrov.

Vrednost projekta je bila sprva ocenjena na skoraj 63 tisočakov brez DDV, a so se na Občini odločili, da okoli igrišča položijo še dodaten, poldrugi meter širok pas asfalta, s katerim bi preprečili vnos peska na igralno površino. Dela so obsegala: odstranitev poškodovanega asfalta, ureditev drenaž ter priklop na meteorni kanal. Zabetonirali so nove temelje za koše, uredili ustrezne naklone igrišč ter asfaltirali dobrih 500 m2 površine za igrišče ter nanjo položili še sedemslojno športno podlago. Na igrišču so postavili dva nova košarkarska koša ter dva rokometna  oziroma nogometna gola, zamenjali so tudi obstoječo razsvetljavo in postavili nove klopi.

Izbrani izvajalec je z deli začel že v lanskem letu, a kot so nam pojasnili na Občinski upravi, ob koncu leta zaradi prehladnega vremena ni bilo možno položiti že zaključnih slojev na asfalta. 

Naj spomnimo, da Občina na razpis Fundacije za šport vsako leto prijavi en projekt, s katerim želijo izboljšati pogoje za športno vadbo v občini. Tako so denimo s sredstvi Fundacije pred  leti na Logu uredili nogometno igrišče z umetno travo, niso pa bili uspešni tudi s prijavo za preplastitev atletske proge pri osnovni šoli.

Občina je zdaj bogatejša še za eno obnovljeno športno površino, na kateri se bodo lahko razgibali tako ljubitelji košarke kot tudi malega nogometa oziroma rokometa. Naši sogovorniki upajo, da bodo posodobljene športne površine z novimi vsebinami v športni park privabile še več obiskovalcev, tako otrok kot tudi starejših obiskovalcev, ki bodo lahko bolj kakovostno in  športno preživeli svoj prosti čas.

 

V. L., foto: Občina Log–Dragomer in V. L.

 

 

Oglejte si tudi