Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
12°C
JUTRI
26°C
15°C
Oceni objavo

Družabna igra SPOMIN #medvodami

»Moč dobrih vezi skupnost gradi« so letos dokazali v Javnem zavodu Sotočje Medvode, kjer so se ob 30. obletnici občine odločili, da izpeljejo skupnostni projekt z izdelavo novega kulturno-turističnega izdelka, igre »Spomin #medvodami«. Gre za igro spomina, s 30 pari ploščic v kartonastem tulcu s kovinskim pokrovom.

V četrtek, 23. maja 2024, ob 20. uri, se je v Kulturnem domu Medvode odvijala predstavitev Igre SPOMIN #medvodami s fotografsko razstavo uporabljenih fotografij.

Igra SPOMIN #medvodami je družabna igra, ki ponuja spoznavanje reprezentativnih elementov občine Medvode, od nepremične kulturne dediščine do znamenitosti in zanimivosti, ki oblikujejo identiteto skupnosti. Obenem igra krepi človekov spomin ter ponuja zabavno in kvalitetno druženje družinskih članov, prijateljev ali znancev.

USTVARJALCI IN TEMATIKA PROJEKTA

Idejna vodja projekta, Sabina Spanjol iz Zavoda Sotočje, je o tematiki povedala naslednje: »Tematika projekta je dediščina Medvod v širšem pomenu, kar pomeni, da smo z zainteresiranimi udeleženci popisali reprezentativne elemente občine Medvode, ter na koncu izmed več kot 60 motivov izbrali tiste, ki predstavljajo mlado občino Medvode. Izbirali smo med ostalinami dvorcev ali gradov, posameznimi izdelki premične dediščine, rokodelskimi izdelki, tradicionalnimi dogodki in podobno, eden od kriterijev za izbor fotografije za izdelavo ploščic spomina pa je bila tudi kvaliteta fotografije in primernost vizualne podobe.«

Po prvem informativnem srečanju, ki so se ga udeležili zainteresirani fotografi po javni objavi, so izvedli še delavnico fotografiranja in s prijavljenimi fotografi izvedli fotografiranje predmetov premične kulturne dediščine, nato pa so se fotografi odpravili na teren (in v svoje arhive) in posredovali še fotografije krajev.

Končni izbor je rodil 30 motivov, ki lepo reprezentirajo identiteto občine Medvode. Projekt je bil zasnovan tako, da je spodbujal k sodelovanju in povezovanju že v pripravi izdelka, saj je vabil vse občanke in občane, da sodelujejo pri naboru fotografij in samem fotografiranju.         

KJE JE MOGOČE VIDETI ALI KUPITI IGRO SPOMIN?

Izdelek so že prejeli vsi sodelujoči v projektu, prav tako pa so se igro že igrali učenci osnovnih šol, na 7. postaji letošnje Potujoče ustvarjalnice v okviru Kulturnega festivala. Vsak razred je prejel tudi en izvod igre.

V kolikor imate željo po spoznavanju lokalne dediščine skozi družabno igro ali pa bi spomin želeli komu podariti, je ta na voljo za nakup v TIC Medvode, po prodajni ceni 15 evrov.

Oglejte si tudi