Oceni objavo

Pozdrav poletju

V okviru TVU (Tedna vseživljenjskega učenja) je Društvo upokojencev Dragomer – Lukovica organiziralo zdaj že tradicionalni Pozdrav poletju. Letos smo se odpovedali organizaciji običajnega piknika in prireditev skušali obogatiti ter popestriti s kulturnim dogajanjem in prikazom kulinaričnih ter ročnih spretnosti članic društva.

Miza se je tako šibila pod raznovrstno ponudbo domačih sladic in peciva, ki so jo pripravile spretne upokojenke. Razstavili smo izdelke iz delavnice izdelave čestitk s suhim cvetjem, ki jo je vodila naša priznana mentorica Milka Erbežnik. Njene ideje in postopke izdelave so povzele in osvojile udeleženke vseh generacij od mlajših učenk osnovne šole pa vse do pozne jeseni življenja. Pogled na razstavljene izdelke je Milka obogatila tudi s svojimi eksponati, vključno s prikazom potrebnega materiala za izdelavo in prijaznimi nasveti, kako se lotiti posameznih opravil. Verjamem, da bodo ustvarjalke svoje spretnosti dograjevale in jih uspešno prenašale na mlajšo generacijo.

Izvirne voščilnice s posebno tehniko izdelave je predstavila tudi članica društva Ana Vrenk in razstavljeni izdelki so navdušili mnoge obiskovalce. Razmišljamo celo o delavnici, kjer bi način izdelave predstavila drugim članicam društva.

Osrednji dogodek srečanja je bila lutkovna predstava Štorklja izgubi gnezdo. Nastala je po literarni predlogi učenke osnovne šole Log–Dragomer, ki je v lanskem letu sodelovala na literarnem razpisu Mah teatra za »Naj barjansko pravljico«. Društvo Mah teater je literarni prispevek odkupil in omogočil izvedbo lutkovne predstave po tej zgodbi.

Skupino učenk sta pod svoje okrilje vzeli mentorici Vesna Kučan in Nevena Kralj, mlade animatorke pa so se v predstavi dobro znašle in uživale ob vajah ter izdelavi lutk. Pomembno je povedati, da so podobe vseh živali, ki nastopajo v predstavi, pripravile same s pomočjo mentoric in sugestijami ob uporabi materialov, ki jih uporabljamo v vsakodnevni rabi.

Mislim, da so poslušalci in gledalci uživali v predstavi; nekateri med njimi so že izrazili zanimanje za sodelovanje v lutkovni skupini. Po končani predstavi se je občinstvo skupaj z ustvarjalkami predstave pridružilo okušanju sladkih dobrot in se poveselilo med seboj.

Dogodek je bil domišljen, zanimiv in zagotovo mora ostati v programu ostalih aktivnosti, ki potekajo v sklopu prireditev TVU tudi v bodoče.


Dragica Krašovec




Oglejte si tudi