Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
19°C
JUTRI
34°C
20°C
Oceni objavo

Prevozi na klic »Prostofer« so se dobro prijeli

Kot smo občane na različne načine že večkrat obvestili, da je Občina Borovnica pristopila k projektu prevoza starejših občanov, ki sami ne vozijo (več) osebnega avtomobila in jih v času, ko so jim te storitve na voljo, njihovi sorodniki, prijatelji in znanci ne morejo zagotoviti prevoza za lastnimi avtomobili. 
Odziv na naš poziv za voznike-prostovoljce je bil dober in do začetka izvajanja prevozov Prostofer smo pridobili in usposobili 11 voznikov, kljub temu pa se še zgodi, da za kakšen termin ni mogoče zagotoviti voznika, zato še enkrat pozivamo vse, ki ste pripravljeni starejšim sokrajanom pomagati (tudi) na ta način, da nam to sporočite bodisi po telefonu na 01 750 74 60 bodisi preko e-pošte: obcina@borovnica.si .
Od začetka marca, ko so se začeli prevozi Prostofer, pa do konca drugega tedna v maju, ko pripravljamo ta prispevek, je bilo izvedeno 21 prevozov, večinoma do zdravstvenih ustanov na Vrhniki in v Ljubljani, ki jih je koristilo 10 različnih upravičencev. V 6 primerih pa je bilo potrebno prevoze zavrniti oz. prestaviti, ker v zahtevanih terminih ni bilo mogoče zagotoviti voznikov – prostovoljcev. Prevozov preko projekta Prostofer ni mogoče zagotoviti, v kolikor gre za vsakodnevne redne prevoze oseb do zdravstvenih, socialnih ali drugih storitev, saj to presega tako zmožnosti zagotavljanja voznikov kot tudi kapacitete uporabe službenega vozila občine, ki ne more biti izključno vsak dan ves dan namenjeno le prevozom v ta namen.

Občina Borovnica

Kdo vse je upravičen do prevoza na klic »Prostofer« in kako storitev naročiti
Občani, starejši od 65. let in invalidne osebe, ki sami ne morejo voziti osebnega avtomobila niti jim prevozov do zdravstvenih storitev v Borovnici, na Vrhniki in v Ljubljani, do Občine Borovnica, Upravne enotne na Vrhniki in Centra za socialno delo na Vrhniki ter do lokacij bančnih in osnovnih trgovskih storitev v Borovnici in na Vrhniki ne morejo zagotoviti njihovi svojci ali sosedje oz. prijatelji, lahko vsak delovni dan med 8. in 18. uro brezplačno pokličejo na klicni center na številko 080 10 10 in si uredijo brezplačen prevoz z občinskim vozilom, ki ga vozi prostovoljec. Prevoz je potrebno naročiti vsaj tri dni v naprej.
Podrobnosti o projektu Prostofer v Občini Borovnica si lahko preberete na spletni strani občine.

Oglejte si tudi