Oceni objavo

Prva abonmajska sezona v izvedbi Mah teatra

V soboto, 25. novembra se je v Domu krajanov v Vnanjih Goricah odvila prva predstava gledališkega abonmaja v organizaciji Mah teatra.
Začetek abonmaja sta z nagovorom odprla predsednik Zavoda Creatus, ki skrbi za delovanje dvorane, in predsednik Kulturnega društva Mah teater. Prvi je predvsem poudaril trud, vložen v prenovo dvorane, napovedal bodoče dogodke in izrazil zadovoljstvo, da je na pobudo Mah teatra prvič po 40 letih na odru Doma zopet zaživela gledališka kultura. Predsednik Mah teatra pa se je zahvalil gledalcem, ki so se odzvali povabilu na abonmajske večere ter izrazil zadovoljstvo ob sodelovanju z Zavodom Creatus, ki je omogočil izvedbo gledališkega abonmaja. Mah teater namreč v lastni občini nima primerne dvorane za izvedbo zahtevnejših gledaliških predstav. Javno se je zahvalil tudi za vloženo delo pri izvedbi prve abonmajske sezone članom društva: Silvu, Ivici, Majdi in Damjani.
Skrbno izbran nabor štirih predstav se je začel s predstavo, ki je zadovoljila bolj zahtevne gledališke sladokusce. Ena letošnjih najboljših ljubiteljskih gledaliških skupin iz Trbovelj nam je odprla vrata gledališča absurda. Gledališka skupina je že potrdila svojo kvaliteto z uvrstitvijo tako na Linhartovem tekmovanju kot tudi na Čufarjevih dnevih. Na odru smo jih zdaj imeli priložnost videti tudi tisti, ki smo morda zamudili njihove tekmovalne predstave.
Naslednji dve predstavi sta namenjeni vsem tistim s povprečno gledališko kondicijo. Na oder v Vnanje Gorice prihajata dve štajerski skupini: iz Selnice ob Dravi s črno komedijo »Tri sestre« avtorja Vinka Möderndorferja in komedijo »Čaj za dve« Toneta Partljiča, ki jo bo uprizorila gledališka skupina iz njegove rodne Pesnice. Imeni avtorjev in štajerski skupini nam bodo zagotovili prijetna gledališka večera. Zadnja predstava pa bo spet nekaj posebnega. Dotaknila se bo osebnih odnosov med bogatimi in revnimi ter življenja v tujem okolju. Poljski avtor Slavomir Mrožek se skozi humor na zelo direkten način loti razslojevanja družbe.
Za posamezne predstave si lahko zagotovite vstopnice po ceni 10 € preko internetne strani Mah teatra, jih kupite v društveni sobi Mah teatra (info: Silvo, 031 243 979) ali pa eno uro pred posamezno predstavo.

Mah teater

Oglejte si tudi