Logo MojaObčina.si

Litija

JUTRI
17°C
12°C
PON.
20°C
9°C
2419

6. Arheološki pohod "Po poti velikega kneza z Vač", 22.3.2015

Društvo GEOSS vsako leto dvakrat priredi pohod z naslovom Po poti velikega kneza z Vač.

Prihodnji pohod bo v nedeljo, 22. marca 2015, s pričetkom ob 10. uri v Domu Petra Svetika na Vačah. Ogledu zbirk bo sledil približno 6 km dolg pohod s številnimi postanki za strokovno razlago najdišča in gledališko igro, ki spremlja pohod. 

 

Tema tokratnega pohoda bo še ena znamenita arheološka najdba z Vač: čelada z napisom v venetski pisavi, ki se bere IERISNA. 
Ob zaključku pohoda bo postrežena knežja topla malica z jedmi iz železnodobnih prvin. Predviden zaključek dogodka je okrog 15. ure.
Pohod bodo vodili arheologinja, dr. Vojka Cestnik, geolog Blaž Zarnik in etnologinja Anka Kolenc. Gledališko zgodbo bo uprizorilo Družinsko gledališče Kolenc.
Pohod je srednje zahteven. Pohodniki naj imajo primerno obutev. 
Obiskovalci, ki ste se naših pohodov že udeležili, prinesite s seboj izkaznico z dosedanjimi vpisi arheoloških pohodov in zbirajte žige! Za vsakih 6 žigov prejmete darilo. 

Štartnina: 10 EUR. V štartnino so vključeni: strokovno vodenje in gledališka igra, izkaznica, zloženka, pogostitev ob dobrodošlici, knežja malica (naravni napitki, zelenjavne in mesne dobrote, medene slaščice). Za otroke do 10. leta starosti je pohod brezplačen.

V primeru dežja bo prireditev prestavljena na nedeljo, 29. marca. 

PREŽIVITE Z NAMI PRIJETNO NEDELJO NA VAČAH!

Več informacij: www.drustvo-geoss.si; 
FB: Arheološki-pohodi-Po-poti-velikega-kneza-z-Vač; 
tel.: (01) 897 66 80/ 041 895 852 (Družinsko gledališče Kolenc).

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi