Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Sedma prireditev Gabrovka, tu sem doma z Antonovim pohodom in Festivalom potic

Na dan svetega Antona, 13. junija 2015, se je v Gabrovki že sedmič odvijala prireditev Gabrovka, tu sem doma. Ob deveti uri so se zbrali pohodniki in se po razgibanih dolenjskih gričih po uvodnem blagoslovu domačega župnika Stanislava Škufca podali na Antonov pohod: od Gabrovke preko Moravške Gore (energijske točke) in Grebena do Podpeči (cerkev sv. Pavla – freske) ter preko Hohovice (Lovšetov mlin) in Moravč (Resn’kova kašča ter vrtnarija in konjereja Klinc) nazaj v Gabrovko. Ob poti so pohodnike prijazno sprejeli in pogostili številni domačini. Na cilju pa se je v tem času že odprla ocenjevalna razstava Festivala potic 2015. Tričlanska komisija je dan prej ocenila trideset potic. Letošnji izdelki so bili zelo kakovostni, saj jih je kar osemnajst prejelo zlato priznanje, devet srebrno priznanje, dve bronasto priznanje in ena potica posebno priznanje. Razstavljenim poticam sta družbo delali še razstava slik Majde Drnovšek iz Trbovelj in razstava klekljanih izdelkov Rezike Strniša iz Radeč. Obiskovalcem sta se predstavili tudi Zeliščarska domačija Pivec iz Šmartnega pri Litiji in Zavod raznolikost z Laz pri Gabrovki.

 

Dogajanje v Gabrovki se je nadaljevalo s kulturnim programom z razglasitvijo rezultatov Festivala potic 2015 in nato prevesilov sproščeno družabno srečanje, ki ga je z živo glasbo popestril Litijski odmev.

Že danes se veselimo druge sobote v juniju prihodnjega leta, ko se bomo spet srečali v Gabrovki. Prisrčno vabljeni med prijazne ljudi in slikovito dolenjsko pokrajino tudi vi.

 

Tekst: Karmen Čarman

Foto: Tomaž Čarman

 

Oglejte si tudi