Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

15-letnica utripanja Srca Slovenije

»V Srcu Slovenije smo v 15-ih letih povezali potenciale v ustvarjalnost, ki sega prek lokalnih meja, a vselej upošteva lokalne potrebe. Okrepili smo pristno gostoljubje za obiskovalce, a vselej z mislijo na kakovost življenja lokalnih prebivalcev. V tem prostoru razvijamo podjetniške priložnosti, ki sežejo v mednarodni prostor, a uspehe vračajo tudi domačemu okolju. Tu razvijamo medgeneracijsko sodelovanje, ki spoštuje različne potrebe, a prisega na stične točke med generacijami. Smo zvesti tradicijam, a jih nenehno usmerjamo v prihodnost,« je na slavnostni prireditvi ob 15-letnici delovanja povedala direktorica Razvojnega centra Srca Slovenije Aleksandra Gradišek. Poslanstvo Srca Slovenije je razvijati prostor, v katerem posamezniki radi živijo, ker lahko v njem ustvarjajo, se samouresničujejo in hkrati kakovostno bivajo. V 15. letih so vzpostavili sistem izobraževanj in usposabljanj z različnih tematskih področij, tudi samooskrbe, udeležilo pa se jih je že več kot 13 tisoč ljudi.

 

V vseh letih delovanja so dosegli mnoge uspehe in dosežke, na katere so ponosni tudi župani občin Srca Slovenije. »Razvojni center Srca Slovenije je v 15-ih letih postal ključni dejavnik pri povezovanju razvojnih inovativnih projektov v samem jedru Slovenije. Je odličen upravljavec LAS Srce Slovenije pri izvajanju LEADER programa Razvoj podeželja in dosega izjemne rezultate pri koriščenju EU sredstev,« pravi župan Občine Litija, Franci Rokavec.

 

Ob 15-letnici so se odločili, da bodo obogatili program na Vikendih odprtih vrat, ki je že potekal v Šmartnem pri Litiji in Lukovici. Prav kmalu pa se bo odvil tudi v Litiji, in sicer od 25. do 27. septembra ter v Kamniku od 23. do 25. oktobra.  Razvojni center Srca Slovenije se bo v prihodnosti še naprej usmerjal v povezovanje lokalnih ponudnikov, generacij in turizma, ki pa ga ne ločujejo od podjetništva. Na točkah, označenih s simboli Srca Slovenije, bodo lahko v izbranih občinah posamezniki spoznali lokalno območje, njihovo domačo hrano, ob tem pa bodo deležni tudi posebne ugodnosti.

 

Ker je ena izmed njihovih ključnih aktivnosti povezovanje lokalnih ponudnikov, so le-te zbrali tudi na slavnostnem dogodku na gradu Bogenšperk, kjer so se posamezniki lahko razvajali ob lokalnih specialitetah, med katerimi so se znašli tudi polži. Za magično vzdušje na gradu je poskrbel Zbor svetega Nikolaja Litija, ki je odpel izredno čutno in skozi zgodbo prepletel zgodovino s sedanjostjo.

 

Center je sodeloval v 23 evropskih projektih na 12 različnih EU programih. Sodeluje s 198 partnerji iz 33 evropskih držav. Območje so predstavili na več kot 130 lastnih dogodkih ter na skoraj 150 lokalnih, nacionalnih in mednarodnih predstavitvah. Preko točk VEM – vse na enem mestu je Razvojni center Srca Slovenije pomagal pri ustanovitvi več kot 1000 podjetij in izvedel več kot 4700 podjetniških svetovanj. Razvojni center Srca Slovenije koordinira Mrežo lokalne samooskrbe s hrano, Mrežo turističnih ponudnikov, Mrežo podjetnikov in rokodelcev, Mrežo vrtcev in šol ter Mrežo skupnosti.


Več informacij:
Razvojni center Srca Slovenije, d. o. o.
telefon: 01 89 62 710, e-pošta: info@razvoj.si
Agencija Andreja Jernejčič – Lin&Nil, telefon: 041 812 669, e-pošta: info@jernejcic.si

Oglejte si tudi