Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
11°C
ČET.
20°C
12°C
Oceni objavo

4. LITIJSKI TEK

Zavod za kulturo, mladino in šport je v soboto 11.6.2016 organiziral 4. Litijski tek. Na njem je sodelovalo 584 tekačev: 120 predšolskih otrok, 254 učencev osnovnih šol Litija, Gradec, Gabrovka in Šmartno, 25 dijakov srednjih šol, največ dijakov Gimnazije Litija, 79 tekačev na 10 kilometrov, 32 članov ekip in 74 tekačev na 2. spominskem Tajinem teku. Tekačev je vsako leto več, zelo smo veseli, da narašča tudi število navijačev in vsi skupaj smo v centru Litije ustvarili čudovito športno vzdušje – pravi športni praznik.

Vsak tekač posebej se je potrudil po najboljših močeh. Malčki, ki s starši pretečejo 200 metrov do lekarne, so to leto tekli kar v obe smeri. Ponosni na sodelovanje so prevzeli spominske medalje. V ostalih kategorijah je bila pomembna tekmovalnost. Najbolj je prišla do izraza pri teku na 10 kilometrov. Tu je bil absolutni zmagovalec Martin Ocepek – aktualni slovenski podprvak v maratonu z izjemnim časom 0:35:16,5. Tudi v ženski konkurenci so bili časi izjemno dobri – najboljša je bila Nataša Prašnikar. Med devetimi ekipami je bila že četrtič zaporedoma najboljša ekipa Vrtca Litija, ki poleg rezultata navdušuje tudi z navijaško skupino kolektiva Vrtca Litija. Najboljša šola je bila že drugič zaporedoma OŠ Litija. Komplete medalj in praktičnih nagrad so prejeli vsi najboljši v kar 17 kategorijah. Celotno preglednico rezultatov si lahko ogledate na spletni strani sport.zkms-litija.si. Na spletni strani so objavljene tudi fotografije letošnjega teka in vseh nagrajencev.

Za podporo prireditvi se zahvaljujemo sponzorjem: DBS d.d., Delavska hranilnica d.d., Mestna skupnost Litija in Klub litijskih in šmarskih študentov. Prireditev so omogočili tudi donatorji: Herz, kovinsko predelovalno podjetje d.o.o., Predilnica Litija d.o.o., Dušan Medved d.o.o., Mi les, Mitja Kralj s.p., Avtoprevozništvo Smuk Teodor s.p., Spar Slovenija d.o.o., Tenis klub AS d.o.o., Pustolovski park GEOSS, Jarina z.o.o., MIT-GS gostinske storitve d.o.o., Restavracija Mona Lisa, Frtica d.o.o., Intersnack d.o.o., Coca cola HBC Slovenija d.o.o., Mini pekarna Friškovec, Colgate- Palmolive Adria d.o.o., Spletna drogerija bosizenska.si, Smrčkov brlog, Marli d.o.o., Kavarna in okrepčevalnica pri mostu, Jože Čož s.p. in KZ Metlika.

Zahvaljujemo se Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, vsem društvom in prostovoljcem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi litijskega teka, medijskemu pokrovitelju Radiu 1 – GEOSS in KSP Litija d.o.o.. 

Nasvidenje na Litijskem teku 2016!

Oglejte si tudi