Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Peti LITIJSKI TEK

Zavod za kulturo, mladino in šport je v soboto 10.6.2017 organiziral 5. Litijski tek kot osrednjo športno prireditev ob prazniku občine Litija. Na njem je sodelovalo več kot 700 tekačev: predšolskih otrok, učencev osnovnih šol Litija, Gradec, Gabrovka in Šmartno, dijaki Gimnazije Litija, ostalih tekačev na 10 kilometrov, članov ekip in udeležencev tretjega spominskega Tajinega teka. Tekačev je vsako leto več. Najbolj se je povečalo število tekačev osnovnih šol – skoraj za polovico. Dvakrat več je bilo tudi udeležencev ekipnega teka. Vse več je tudi udeležencev Tajinega teka, ki že tretjič zaključuje Litijski tek. Udeležijo se ga številni udeleženci drugih tekov, sorodniki in prijatelji Taje, trinajstletne ljubiteljice teka, ki nas je veliko prekmalu zapustila pred tremi leti. Skupaj z navijači smo v centru Litije ustvarili čudovito športno vzdušje – pravi športni praznik.

 

Vsak tekač posebej se je potrudil po najboljših močeh. Malčki so nas navdušili s svojo razigranostjo in veseljem, ko so prejeli spominske medalje. Osnovnošolci, sploh tisti iz prve triade, z množičnostjo, ostali z vztrajnostjo in željo po uspehu. Pri ekipah najbolj navduši njihova vzajemnost in navijaške skupine ob progi. Tekmovalnost je najbolj prišla do izraza pri teku na 10 kilometrov. Tu je bil absolutni zmagovalec Miran Cvet –  z rekordnim časom 0:34:06.  Verjamemo, da je tudi marskikatera udeleženka teka dosegla osebni rekord v teku na tej razdalji. Letos je bila najboljša Nataša Prašnikar. Med štirinajstimi ekipami je bila najboljša ekipa ŠD Maister. Najboljša šola je bila že tretjič zaporedoma OŠ Litija.  Razdelili smo kar 17 kompletov medalj. Celotno preglednico rezultatov si lahko ogledate na spletni strani sport.zkms-litija.si, kjer je na voljo tudi fotogalerija teka.

 

Za podporo prireditvi se zahvaljujemo donatorjem: Mestna skupnost Litija, Predilnica Litija d.o.o., HERZ D.D., kovinsko predelovalno podjetje d.o.o., Delavska hranilnica d.d., Spar Slovenija d.o.o., Tenis klub AS d.o.o., Pustolovski park GEOSS, Jarina z.o.o., MIT-GS gostinske storitve d.o.o., Restavracija Mona Lisa, Frtica d.o.o., Intersnack d.o.o., Mini pekarna Friškovec, Colgate-Palmolive Adria d.o.o., KGZ Metlika z.o.o., Marli d.o.o., Kavarna in okrepčevalnica pri mostu, Jože Čož s.p., Mi les, Mitja Kralj s.p. in Ambient d.o.o..

 

Zahvaljujemo se vsem društvom in prostovoljcem, ki so sodelovali pri pripravi in izvedbi litijskega teka, medijskemu pokrovitelju Radiu 1 – GEOSS in KSP Litija d.o.o..

 

Nasvidenje na Litijskem teku 2017!

Oglejte si tudi