Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Pustni smučarski tek v Suhadolah

Odprto tekmovanje v smučarskem teku

Zadnji dve leti so bile zimi skope s snegom v dolini. Drsalci so imeli pa srečo z mrazom tako, da so Suhadolci stalno v kondiciji. To se pozna, saj ŠD Suhadole že dve desetletji prireja zimske in letne prireditve za druženje kot tekmovanje občanov občine Komende, kot prebivalce Slovenije.

V tem času smo se izpilili, kar se tiče zimskih radosti, da je potrebno hitro delovanje članov društva ŠD Suhadole. V začetku februarja nas je zima razveselila s snegom dobrih 30 cm. Ko je 2. februarja snežilo so Francija Zarnika že pošteno srbeli prsti, da zajaha motorne sani in potegne smučarsko tekaško progo na »Stadionu Zarnikov kozolec«, kot me je podučila »Skadolska« mladina. Tako so prvi tekači že prvo soboto v svečanu pridno trenirali, tudi sam sem pretekel prvih pet krogov na stadionu in izmeril dolžino kroga. Navdušen nad Francijevim občutkom za razgibano in lepo poteptano progo dolžine 1,5km na južnem delu Suhadol. Notranji nemir me je še v nedeljo popoldan gnal na »stadion Zarnikov kozolec«, kjer sem presenečeno videl vsaj 30 smučarskih tekačev. Kako hitro se širi novica od ust do ust brez kakršne koli objave »smučarsko tekaške proge pred domačim pragom«. Že smo v ponedeljek upravni odbor ŠD Suhadole sedeli in modrovali v Seršen baru v centru Suhadol. Kakšna je vremenska napoved za konec tedna. Petek ali sobota, popoldan ali večerna? Določimo datum za tekmo, sobota popoldan 15:30 start. Zaradi sredine nove vremenske fronte počakam z uradno objavo, a se je končno nam v prid obrnilo in navrglo še novih 10 cm mokrega snega. Tudi utrjenega moža kot je France Zarnik, nočni ali jutranji mraz na motornih saneh, ko 3 ure teptaš progo, pošteno prezebe in sam ter tja te spravi prehlad  k počitku. V petek dan pred tekmo se popoldan po službi dobimo na krogu in se pošteno namučimo, da namečemo sneg na progo, ker nočemo tekmovanja pustiti naključju. Takšne delovne akcije so zelo dobrodošle saj med delom pade veliko dobrih predlogov, a ne Simon? Uvidel sem kako so krajani veseli snega, še bolj pa tekaške proge in dogajanja s pestro zimsko rekreacijo. Boris Čebulj Bortega d.o.o.  ponudi tehnično pomoč s kombijem in že urejamo  štartni ciljni prostor pri Zarnikovem kozolcu, ki mu gre tudi zahvala za prostor. Z Lah Rajcem sem dogovorjen, da poskrbi za pijačo . Glavna štarterja Nejc Jenko in Domen Avbelj sta že tudi prikorakala, s Sonjo pripeljeva še vse potrebno za izpeljavo tekme, prijave stečejo. Tudi podžupan g. Igor Štebe se je odzval povabilu, ki ga obvestimo dan pred tekmo. Zelo se je potrudil in nas razveselil s pustnimi krofi, saj je pustna sobota. Za vsakega tekmovalca in tudi za bučne navijače jih je bilo dovolj. Na startu se je zbralo 17 tekmovalce in seveda štiri maškare, od veselega Klovna do Pingvinov. Štartal smo z pol urno zamudo, saj smo morali dogajanje tudi poslikati, tudi »s selfiji« in tekmovalce obvestiti koliko število krogov odtečejo. Najmlajši in najstarejši ter maškare so odtekli 1,5 km, zelo smo jih spodbujali saj so delali zelo kratke korake, da so prispeli do cilja. Najboljšim tekmovalcem je podžupan g. Igor Štebe podelil medalje, ostalim tekmovalcem je čestital za borbenost.

Komendski občini in g. Igorju se zahvaljujemo za krofe ter prijetno druženje na » stadionu Zarnikov kozolec«. Vsem tekmovalcem za pogum in udeležbo na tekmovanju. Vsem članom ŠD Suhadole za vso pomoč pri pripravi proge in tekmovanja. Od Francija Zarnika, ki že leta skrbi, da so tekaške proge zgledno speglane z dogovorom lastnikom parcel, ki to dopuščajo.

Rezultati:

Najmlajši;    kat 0-10let 1. krog:  1.Jenko Tine 16:53

Najstarejši; kat nad 60 let 1. krog:  1. Zarnik Franc 6:21; 2. Podgoršek Edo 8:12; 3. Zarnik Albin13:28

Maškare        1.krog:  1. Pingvin2;  2. Pingvin1; 3. Pingvin3

Dečki kat M11-15; 2. kroga: 1: Jenko Tine 9:45

Ženske kat Ž16-50; 3.krogi: 1.Jenko Vida 19:52, 2. Kočar Metka ( -2 kroga)

Moški kat M16-60; 1.Florjanič Marko 23:25; 2. Benedičič Žiga 25:23; 3. Peter Pibernik 27:51;

                                    4.Groznik Franci 28:56; 5. Čebulj Boris 29:56; 6. Korbar Tomaž 29:57;

                                    7. Ocepek Pavel 31:19; 8. Zarnik Danijel 32:34; 9. Zarnik Simon 43:14

 

 

 

Suhadole 11.2.2018                                                                                              Franci Groznik

Oglejte si tudi