Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
12°C
ČET.
20°C
13°C
Oceni objavo

Aprilske aktivnosti VGC Goriške v Kobaridu

Večgeneracijski center Goriške vabi na aprilske aktivnosti, ki se bodo odvijale v Kobaridu po naslednjem razporedu:

Sreda, 5.4. ob 9:00

Tematsko predavanje: DAROVANJE ORGANOV IN TKIV

Vsebina: Na predavanju bomo govorili o možnosti darovanja organov po naši smrti in o darovanju tkiv; kdo lahko postane darovalec, kdo in kje presaja organe in tkiva, katere organe in tkiva presajamo v Sloveniji … 

Lokacija: Dom Andreja Manfreda (mala sejna soba)

 

Petek, 14.4. ob 9:00

Delavnica: VELIKONOČNA DELAVNICA

Vsebina: Na delavnici bomo oblikovali jajčka presenečenja, ki jih boste lahko podarili najdražjim. Izdelali bomo velikonočno dekoracijo ter predstavili nekaj idej za velikonočno okrasitev vašega doma.

Lokacija: Dom Andreja Manfreda (mala sejna soba)

 

Petek, 21.4. ob 9:00

Delavnica: EKOLOGIJA V VSAK DOM

Vsebina: Na delavnici bomo izdelovali nakupovalne torbe iz reciklažnega materiala (zaves in starih rjuh), ter spoznali kako se, da novo nastal reciklirani in ekološki izdelek polepšati oz. dekorirati.    

Lokacija: Dom Andreja Manfreda (mala sejna soba)

 

Sobota, 22.4.  ob 9:00

Pohod za ohranjanje psihofizičnega zdravja starejših: PO POTI KRNSKEGA PUŠČAVNIKA 

Vsebina: Slišali bomo zanimivo zgodbo o nastanku vasi in domačij, ki so puščavniku nudile socialno in materialno pomoč, ko jo je potreboval. Po ogledu kaverne, puščavnikovega doma v Strmolah, bomo pot nadaljevali do Madžarske kaverne in od tam na Mrzli vrh… Za pohod si vzemite 4-5 ur časa.

Izhodišče: parkirišče pod Mohovo domačijo na koncu vasi Krn. Info: 041 938 828 (Pavel Četrtič).

 

Sobota, 29.4.  ob 9:00

Pohod za ohranjanje psihofizičnega zdravja starejših: POD  KRN  NA  POT  KAMENODOBNIH   KULTUR

Vsebina: Sprva se bomo podali do planine Kašina, kjer stoji skalni osamelec Skrotna. Pred dvema desetletjema, so arheologi tu odkrili prvo nahajališče orodja iz kamene dobe. Seznanili se bomo z bogato zgodovino podkrnskih planin in se osvežili z vodo pri starem kamnitem koritu. Tik pod planino Zaslap si bomo ogledali melagalitski krog in se napolnili z energijo, v starem svetišču staroselcev.

Izhodišče: Parkirišče pod planino Kuhinja.  Info: 041 938 828 (Pavel Četrtič).

 

Središče Večgeneracijskega centra Goriške je v Kobaridu v mali sejni sobi Doma Andreja Manfreda. Središče je namenjeno  neformalnemu  srečevanju, informiranju  ter delavnicam in bo v marcu uporabnikom na voljo ob sredah ali petkih in sicer 5.4, 14.4, 21.4 in 28.4, med  7.00 in 15.00.


Lepo vabljeni!

 

Info: ursa.cimzar@prc.si

 

Vse aktivnosti Večgeneracijskega centra Goriške so za uporabnike brezplačne, za Zgornje Posočje pa jih organizira Posoški razvojni center.

Projekt delno financirata MDDSZ in EU iz sredstev Evropskega socialnega sklada.

 

Oglejte si tudi