Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Aktiven vstop v marec

V organizaciji Turističnega društva Polhov Gradec je na pustni torek, 5. marca, v dvorani Kulturnega doma Jakoba Trobca potekalo pustno rajanje za otroke, nekaj dni kasneje, 9. marca, pa se je tam odvil še pinkponk turnir.
Člani turističnega društva Polhov Gradec so za vse, ki se enkrat na leto upravičeno radi ponorčujejo in preoblečejo v svoj sanjski lik ali osebo, pripravili prijetno pustno rajanje. Medse so povabili Piko Nogavičko, ki je zabavala zbrano druščino živalskih mask, risanih in filmskih junakov, princesk in  čarovnic ter indijancev in gusarjev. Plesali in peli so skupaj z njo tudi njihovi starši, ki so se nekateri prav tako skrivali za pustno masko, drugi pa so le nasmejanih ust opazovali svoje razigrane otroke. Na zabavo je prišel tudi klovn z najdaljšimi nogami, ki je prav tako izvedel norčavi trik in poskrbel, da je bilo v dvorani veselo. Otrokom je pokazal tudi vožnjo na monociklju, v kateri so se lahko preizkusili tudi sami. Organizatorji so sprva načrtovali izbor najlepše maškare, a so se odločili, da nagrado razdelijo med vse, saj si jo je zaslužil prav vsak pustni lik. Sladka nagrada je v dvorano vnesla še dodatno energijo, tako da rajanju kar ni bilo konca. Na srečo je bilo poskrbljeno tudi za pijačo, da so si razposajeni otroci lahko odpočili in se odžejali.
Počitek in okrepčilo pa je bilo zelo dobrodošlo tudi nekaj dni kasneje, ko je v tej isti dvorani potekal turnir v pinkponku. Prijavljeni tekmovalci, vsi vešči malega loparja in mini žogice, so se pomirili med seboj, sodniki pa so skrbeli za pravičen potek tekem. Hitrost, natančnost in odzivnost, predvsem pa pripravljenost in izkušnje so oblikovale najboljšega. To je postal Peter Hrovat, drugouvrščeni je bil Borut Kutin, tretji pa je postal Izidor Kumar. Čestitke vsem, predvsem organizatorja, ki je ponovno vzorno poskrbel in dokazal, da je šport čudovit razlog tudi za druženje.

 

Nadja Prosen Verbič

Oglejte si tudi