Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Prevzem novega gasilskega vozila PGD Horjul

V nedeljo, 23. junija, je bilo v Horjulu veselo. Razlog za praznovanje je bila najnovejša pridobitev PGD Horjul: GVM-1, ki je v garažo gasilskega doma zapeljal že konec aprila, tokrat pa smo ga tudi uradno predali namenu in blagoslovili.
Kljub muhasti napovedi nam je bilo vreme naklonjeno in je pripravilo sončno kuliso. Sprva se je odvila slavnostna parada, v kateri so sodelovale gasilke in gasilci domačih in sosednjih društev. Za glasbeno popestritev in ritem sprevoda je poskrbela godba Vrhnika v družbi narodnih noš, horjulskih mažoretk in lovcev, gasilska vozila pa so sklenila parado. Sledila je osrednja slovesnost, ki se je odvila pred gasilskim domom. Po uvodnih besedah predsednika društva Tomaža Zdešarja, člana upravnega odbora GZS Franca Bradeška, poveljnika GZ Horjul Roberta Kranjca in župana občine Janka Prebila sta sledila slovesna predaja ključev in blagoslov vozila, ki ga je izvedel župnik Janez Smrekar. Sledila je podelitev zahval vsem donatorjem, ki so prispevali k uspešno izpeljanemu projektu, praznovanje pa smo nato nadaljevali na veliki veselici z ansamblom Raubarji, ki nas je zabaval pozno v noč.
In kakšna je bila pot do izpolnitve zadanega cilja? Prejšnje vozilo za prevoz moštva nam je služilo kar 18 let, zato ni presenetljivo, da ga je počasi že načel zob časa. V zadnjih letih se je tako začela izražati želja po zamenjavi. Leta 2017 smo začeli z zbiranjem sredstev in dobra volja ter čut do sočloveka sta pripomogla, da smo sredi lanskega leta lahko naročili novi kombi Volkswagen Transporter. Da smo se odločili za Transporterja, je botrovalo tudi dejstvo, da je to eno izmed le dveh vozil s podvozjem, ki je primerno za gasilsko vozilo GVM in ponuja tudi štirikolesni pogon. Na začetku letošnjega leta je kombi neposredno od dobavitelja odšel v podjetje Premier Adria, kjer so vozilo nadgradili. Zdaj poleg opreme, določene po tipizaciji, vsebuje še komplet opreme za prvo pomoč, 4 izolirne dihalne aparate in še vrsto druge opreme. Društvo je s tem pridobilo sodobno opremljeno vozilo za prevoz moštva, ki nam je lahko v ponos in s katerim bodo izvažanja na intervencije in usposabljanja ter prevozi mladine na tekmovanja lažji in varnejši.

Nenazadnje pa se še enkrat zahvaljujemo vsem, ki prepoznate pomembnost obstoja in napredka društva za našo okolico, za vso pomoč, ki ste nam jo v kakršnikoli obliki nudili in s tem prispevali k nakupu novega vozila in uspešno izvedeni veselici ter seveda vsem članom društva in ostalim, ki ste s kakršnokoli pomočjo pomagali izvesti ta slavnostni dogodek.


Posebna zahvala gre donatorjem, in sicer:

ZLATI DONATOR:             KOVINOS, D. O. O.

SREBRNI DONATORJI:   METREL, D. D. 
                                            FORTRADE, D. O. O.               
                                            KVADER MT, D. O. O.
                                            A SOFT, D. O. O. 
                                            ZAVAROVALNICA TRIGLAV, D. D. 
                                            EXCENTER, D. O. O. 

BRONASTI DONATORJI: METREL MEHANIKA, D. O. O. 
                                             ORODJA PREBIL, D. O. O. 
                                             JORC POBUDA, D. O. O. 
                                             KOVRO, D. O. O. 
                                             DEOS HORJUL, D. O. O. 
                                             PERUTNINARSTVO LONČAR ROK, S. P. 
                                             MAROLT BETON, D. O. O. 
                                             HULIOT, D. O. O. 
                                             VOVK STORITVE, D. O. O.  
                                             ANIKS PLUS, D. O. O. 
                                             JANEZ TRČEK, S. P. 
                                             ŠUŠTERŠIČ, D. O. O.
                                             PREKOM, D. O. O. 
                                             SLOVENSKE ŽELEZNICE, D. O. O.

Hvala tudi podjetjema KSS ORGANIZACIJA PRIREDITEV JANEZ  KOŠIR, S. P., in BUH MARKO, S. P.,  ter ostalim donatorjem za uspešno izveden srečelov.
Z gasilskim pozdravom: »Na pomoč!«

 

Besedilo: Jerneja Grdadolnik, foto: Jure Burjek

Oglejte si tudi