Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Miklavž je prišel s prazničnimi lučkami

»Cin, cin, cin zvončki pojejo«, »Pada, pada beli sneg«, »Naj sneži, naj sneži, naj sneži«, so bile pesmice, ki so jih v četrtek, 4. decembra 2014, pred občinsko hišo zapele Žogice iz vrtca Tinkara in Adamčki iz Osnovne šole Louisa Adamiča Grosuplje. Že pesmice nam povedo, da smo vstopili v mesec, s katerim se poslavljamo od starega leta in z velikim pričakovanjem že nestrpno čakamo novega. Da pa bo ta mesec res čaroben, smo ta dan prižgali praznične lučke, ki nam bodo svetile skozi ves adventni čas, pa na božični večer in za novo leto, ter pomagale starim možen in njihovim pomočnikom, da najdejo prave otroke in jih razveselijo s pravimi darili.

  

Praznične lučke so prižgali naši najmlajši, njihove mamice in očki, pa dedki in babice, skupaj z njimi pa tudi  župan občine Grosuplje dr. Peter Verlič, direktor občinske uprave Dušan Hočevar in pooblaščenec župana in predsednik krajevne skupnosti Grosuplje Iztok Vrhovec.

  

Krajevna skupnost Grosuplje in Občina Grosuplje sta se odločili, da v niz decembrskih dogodkov v naši občini umestita še enega, in to tistega, ki nas bo v ta čarobni mesec tudi popeljal, je ob dogodku povedal Iztok Vrhovec.

  

Župan dr. Peter Verlič pa je dejal, da po vzoru številnih prestolnic na tem svetu in že veliko občin po Sloveniji, prižigamo lučke tudi v naši občini. Ko bomo prižgali lučke, si moramo zaželeti pravo željo, saj se bo ta v naslednjem letu gotovo uresničila. »Jaz vam že zdaj povem, kaj si bom zaželel, da bi bili tako kot letos, tudi drugo leto najsrečnejša občina na svetu,« nam je svojo željo zaupal župan.

  

Ko smo si zaželeli vsak svojo željo in prižgali lučke, smo skupaj priklicali tudi že prvega dobrega moža. Otroci so ga z navdušenjem pričakali, Miklavž pa jih je, ker so bili pridni, razveselil z darilci.

  

Košček čarobnosti so k dogodku dodali tudi učenci Glasbene šole Grosuplje, najprej nam je na klarinet zaigrala Zala Katarinčič, za tem se nam je predstavil še trio saksofonov: Matic Samec, Jurij Smrečnik in njihov mentor Andrej Tomažin. Prijetno druženje, topel čaj, kuhano vino in dobrote Pekarne Grosuplje, pa so utrinki, ki so dogodek zaokrožili. Program je povezovala Simona Zorc Ramovš.

 

Vir(tekst):http://www.grosuplje.si/

Foto: Brane Petrovič

Oglejte si tudi