Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
5°C
JUTRI
16°C
1°C
Oceni objavo

Prenašanje žab na Radenskem polju

S pomočjo gasilcev PGD Račna in PGD Čušperk, študentov Grma Novo mesto – centra biotehnike in turizma ter drugih prostovoljcev smo v sredo, 4. marca 2015, dokončali postavljanje ograje za dvoživke. Vsem najlepša hvala!

Vabljeni, da se nam pridružite in od blizu spoznate naše dvoživke.

 

Prenašanje dvoživk na Radenskem polju (regionalna cesta Mlačevo-Račna) bo potekalo vsak dan, od 5. marca 2015 dalje. Vsak večer ob 19.00 uri se bomo zbrali na začetku ograje iz smeri Grosuplja (100 m na desni strani za bajerjem na Mlačevem).

Svojo udeležbo prosim najavite koordinatorju. Koordinator vam bo predstavil projekt, potek prenašanja in vas spremljal pri prenašanju dvoživk. Prenesene dvoživke popisujemo, zato je zelo pomembno, da dvoživk ne prenašate sami. Prenašanje običajno poteka eno do dve uri.

Vsak prostovoljec za večerno prenašanje obvezno potrebuje:

  • odsevni jopič,
  • močno svetilko (naglavno ali ročno),
  • primerno obutev ter obleko, ker je lahko precej blatno in mokro.

DRUŽINSKO ŽABANJE

V soboto 14. 3. 2015, v nedeljo 15. 3. 2015 in v soboto 21. 3. 2015, bomo ob 17.30 uri pripravili dvoživkarske delavnice za otroke. Žabanje bo potekalo na prostem, dobimo pa se kar pri začetku ograje iz smeri Grosuplja. Na delavnici boste lahko spoznali 6 od 9 vrst dvoživk, ki živijo na območju Krajinskega parka Radensko polje. Najpogumnejši boste lahko žabice tudi božali in crkljali. Pridite se zabavat z nami, a pred tem se prosim prijavite na elektronski naslov zabice@radenskopolje.si, da bomo organizatorji primerno pripravljeni na vaš obisk. Lahko pa tudi pokličete Laro.

Kontaktni podatki koordinatorjev:

  • Lara Kastelic, 031 231 681, zabice@radenskopolje.si, vodja projekta,
  • Zala Brataševec, 051 372 723,
  • Darja Koščak, 031 259 738.

Organizator projekta je društvo Preplet v sodelovanju z Občino Grosuplje.

Lara Kastelic,

Preplet – društvo za ustvarjalno skupnost

Oglejte si tudi