Logo MojaObčina.si

Duplek

DANES
1°C
0°C
JUTRI
3°C
0°C

Oratorij otrok Sv. Martina

2537

Oratorij so poletni dnevi veselja, razgibanih dejavnost, pesmi, iger in tudi krščanskega življenja. To so dnevi, ki jih otroci skupaj z nami (animatorji) preživijo kar v domači župniji.
mnogim staršem je program dodatna ponudba, da v službenem času niso v skrbeh za svoje otroke. Zanje pa je to dobrodošla sprememba v – včasih že kar zdolgočasenem – počitniškem času. A tudi za nas animatorje je oratorij priložnost, saj predstavlja izziv, da zaslutimo vrednote zastonjskega darovanja, vzljubimo mlajše sokrajane, se navadimo skupinskega dela, koristno preživimo del počitnic in se veliko naučimo za življenje.

Namen oratorija
• Pomagati mladim izkusiti življenje s pozitivne strani, spoznati njegovo sproščeno plat, da bi se zavedali, kako bogato je lahko njihovo življenje.
• Obrniti pozornost mladih na to, da se resno vprašajo, kako živijo nekatere človeške in duhovne vrednote.
• Spodbuditi mlade, da bi se odgovorno vključili v življenje in dejavnost okolja, v katerem živijo (družina, prijatelji, šola ...).
• Vzgajati mlade, da bi odkrivali Boga, ki je navzoč v dogodivščinah vsakdanjost, v vsem lepem, ki se nam razodeva, predvsem pa, da bi Boga našli v ljubezni.
• Pomagati mladim, da bi na zdrav način zaživeli s seboj, z drugimi in Bogom.

Letošnji oratorij, ki bo prvič v naši župniji, bo potekal le 4 dni (ne cel teden), in sicer od ponedeljka, 26. 6., do četrtka, 29. 6., vsak dan od 9. do 16. ure. V prvi vrsti je oratorij namenjen osnovnošolskim otrokom, a dobrodošli so tudi starejši otroci. Zaenkrat še žal ni možno varstvo predšolskih otrok.

Animatorji in sodelavci smo prostovoljci, zato vas prosimo, da ob oddaji prijavnice plačate tudi denarni prispevek za izvedbo oratorija v višini 20 € na otroka (cena vključuje vsakodnevni topli obrok, malico in stroške materialov za delavnice) oziroma 15 € na vsakega naslednjega otroka za družine, ki bodo prijavile dva otroka ali več. Prijave zbiramo od 14. 5. 2017 do 11. 6. 2017 oz. zapolnitve prostih mest, tako da prinesete odrezano izpolnjeno prijavnico skupaj s plačilom udeležbe v župnijsko pisarno oziroma jo izročite župniku osebno. Prijavnice bodo na voljo na spletni strani župnije, in v župnijski cerkvi.
Zaradi varne izvedbe programa je število udeležencev omejeno na 40 otrok!

Zadnji dan oratorija bo potekal v četrtek, in sicer tako, da se boste lahko tudi vi, dragi starši in skrbniki, vključili v program. Pridružite se nam ob 16.30 uri, ko bomo imeli sveto mašo, kjer bodo sodelovali udeleženci oratorija, in prisluhnite, kaj smo vse dni počeli. Potem sprejmite še izziv otrok in sodelujte v športnih igrah – težko jih boste premagali, a ne bo vam žal! Pridite primerno obuti in oblečeni. Po sveti maši in igrah bo sledilo še druženje ob tabornem ognju in peki hrenovk. V primeru dežja pa bodo otroci dobili nove informacije tekom oratorija.

Več informacij na www.zupnija-dvorjane.si

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!