Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Kuharska delavnica: POGAČA S SIROM

 

Na tokratni kuharski delavnici so udeleženke Medgeneracijskega središča pekli pogačo s sirom. Delavnico je vodila Anica Može, članica Društva kmečkih žena Novo mesto.

Za pogačo potrebujemo: 1 kg mehke moke, 1 kvas, 3 dl mleka, 300 g sira ali kisle smetane, 4 jajca, 1 žlica sladkorja, 2 žlički soli, 20 g sezama, 2,5 dl olja.

V posodi zmešamo toplo mleko, kvas, sladkor, 2 žlici moke in 1 žličko soli ter pustimo, da vzhaja. V večjo posodo vsipamo ½ kg moke, dodamo vzhajan kvas, 3 jajca, sol, sir ali kislo smetano in 2 dl olja. Vse skupaj pomešamo in postopoma dodajamo še preostalo moko ter pregnetemo. Testo mora vzhajati pribl. 40 minut. Potem ga razvaljamo na 1 cm debelo in z modelčkom v obliki rože izrezujemo testo. Rože polagamo eno poleg druge v okrogel pekač. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Tako pripravljena pogača naj še nekaj minut vzhaja, nato pa pečemo v pečici pribl. 20 minut na 220˙C.

Udeleženke kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi pogače. Na koncu so bile navdušeni nad spečeno pogačo in so jo z velikim veseljem poskusile..

 

Oglejte si tudi