Logo MojaObčina.si

Dolenjske Toplice

DANES
2°C
-3°C
JUTRI
4°C
-1°C
Deli
952

Ekipa prve pomoči OŠ Šmarjeta prva v državi

 

 

 

V Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli rtič je v soboto, 13.5. potekalo 11. državno preverjanje usposobljenosti osnovnošolskih ekip prve pomoči. Udeležilo se ga je deset ekip, ki so se najbolje odrezale na regijskih preverjanjih.

Osnovnošolci so se najprej pomerili v teoretičnem znanju o prvi pomoči in gibanju Rdečega križa, v nadaljevanju pa so svoje veščine nudenja prve pomoči prikazali tudi na štirih delovnih mestih.

Največ znanja so pokazale ekipe prve pomoči OŠ Šmarjeta (OZRK Novo mesto), Boštanj (OZRK Sevnica) in Toneta Tomšiča Knežak (OZRK Ilirska Bistrica).

V okviru Območnega združenja RK Novo mesto imamo na trinajstih osnovnih šolah ekipe prve pomoči, vanje pa je vključeno več kot 100 učencev. Tradicionalno se uvrščajo na državno tekmovanje in vedno dosegajo visoka mesta. Ekipe prve pomoči imajo veliko znanja, ki ga utrjujejo skozi celo šolsko leto pod vodstvom učitelja/mentorja, pomaga pa jim tudi učitelji prve pomoči na območnih združenjih.

Veseli smo uspeha naše ekipe OŠ Šmarjeta in jim čestitamo.

Ekipa PP OŠ Šmarjeta sestavljajo Klementina Hočevar, Tjaša Udovč, Anja Kirar, Eva Ilovar, Klemen Krmc, Anja Jerele, Nejc Hočevar, Luka Pavlin in Katarina Čelič, mentorja Irena Zupančič in Bojanom Kukman ter učitelj prve pomoči na OZRK Novo mesto Aleše Jakša.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!