Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
11°C
2°C
Oceni objavo

ZAČETEK LETOVANJA OTROK NA DEBELEM RTIČU

Letošnjega  letovanja otrok na Debelem rtiču se bo udeležilo 309 otrok iz vseh dolenjskih osnovnih šol. Letovali bodo v treh izmenah, od 15. do 22. julija, od 17. do 24 julija in od 22. do 29. julija. V prvih izmeni bo 126 otrok, v drugi 45 in v tretji 138 otrok.  

Letošnje leto je bil interes za letovanje na Debelem rtiču spet večji od razpisanih mest, zato smo za 46 otrok, ki smo jih imeli »preveč« prijavljenih, zbirali sredstva. Uspešno smo zbrali vseh 10.580 eur, ki so jih prispevali posamezniki, gospodarske družbe in krajevne organizacije RK od pobrane članarine. Veseli smo, da nam je uspelo in odziv darovalcev, ki smo se jim zahvalili za darovana sredstva. Njihovo mnenje je bilo, da si vsak otrok zasluži oddih na morju in, da smo se pravilno odločili, ker nismo zavrnili nobenega otroka.

Program letovanja obsega poleg vsakodnevnega kopanja, in preživljanja časa na plaži tudi zanimive ustvarjalne, športne in druge aktivnosti, ki jih z otroki izvajajo mentorji. Letos bodo delavnice posvetili zdravi prehrani, prvi pomoči in sproščanju. Posebej dobrodošel je izlet z ladjico v Koper, kjer si privoščijo sladoled in pogledajo mesto.

Letovanje za 260 otrok je znatno sofinanciral Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije za otroke, ki imajo pogoste zdravstvene težave, prispevalo je tudi 8 občin iz našega območja.

Organizacija letovanja je tradicionalna v Območnem združenju RK Novo mesto, ker vemo, da na ta način omogočamo marsikomu od otrok prvo izkušnjo obiska morja in vsaj del počitnic brez računalnikov, mobitelov, v naravi z ogromno gibanja in medsebojnega druženja otrok.     

Oglejte si tudi