BRICK S TUNO ( za 6 ljudi )
- · 1 Testo 'Brick' (feuilles de brick – Se najdejo v Leclercu)
- · 150 g Svežega peteršilja
- · 1 konzerva tunine
- · 1 veliko jušno žlico Kaper
- · 3-4 Krompirjev srednje velikosti
- · 3 jajca
- · malo čebule
- · 1 Kos topljenega sira (Zdenka)
- · sol
- · poper
- · olje za cvrtje
Postopek:
Zavremo vodo in damo notri krompir, kuhamo ga dokler ni mehek. Odcedimo vodo in v posodi zmečkamo z vilico. Operemo in fino nasekljamo peteršilj in malo čebule (približno jušno žlico). V posodi z krompirjem vmešamo tuno, kapre, peteršilj, čebulo, topljeni sir in jajca. začinimo s soljo in poprom. List testa 'brick' narežemo na polovico in vanj zavijemo narejeno maso.Previdno položimo v vroče olje toliko, da je pokrito. Z zobotrebcem večkrat preluknjamo zavitek, da se enakomerno popeče. Ko so zavitki lepo po zunanji strani popečeni jih previdno vzamemo iz olja ter položimo na papirnate brisače, da se ocedijo.
KUSKUS ( za 8 ljudi )
- · ½ kg Couscous
- · ½ kg Rdeča buča (muškatna okaida)
- · 1 Zucchini
- · 400g Krompirja
- · 250g Korenja
- · 1 Zelena paprika
- · 1 Paradižnik
- · 2 Čebule
- · 4 Strokov česna
- · Piščančja bedra (eno na osebo)
- · 2 Jušne žlice paradižnikovega koncentrata
- · ½ čajne žlice koriandra
- · ½ čajne žlice caravi
- · Mali ščepek cimeta
- · 1 čajno žlico mlete sladke paprike
- · ½ čajne žličke rumenega currya
- · 2 Klinčka
- · 8 Rozin
- · 2 Jušne žlice olja
- · Sol
- · Poper
Postopek:
Couscous damo v veliko posodo in pomočimo z 1 dcl vode, olje, sčep soli in oba klinčka. Pomembno je, da ne pomešamo prvih 5 minut.Na olju prepražimo čebulo in česen ter dodamo piščančja bedra in pražimo še pet minut. Dodamo paradižnik v kockah ter začinimo in dodamo paradižnikov koncentrat ter vmešamo. Dodamo hladno vodo dokler ne pokrije bedra.Couscous z mokrimi rokami mešamo in podremo vse kepice, ki so nastale. Če se še vedno skupaj drži dodaj malo vode. Couscous damo v cedilo in damo kuhat nad posodo z omako in mesom ter pokrijemo z pokrovom. Ko omaka zavre dodamo narezano zelenjavo in pustimo kuhati.Kuhamo dokler se couscous, zelenjava in meso ne zmehčajo.
Dober tek!



