Občine: Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Dolenjske Toplice
DANES
7°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

TUNIZIJSKE JEDI NAS BOGATIJO

Na OZRK Novo mesto smo v okviru prireditev Multikulturnost-naše boghastvo poskusali tunizijsko kuhinjo, ki jo je izvedel Housemm Tanich. Bilo smi navdušeni. Delimo recepte z vami.

BRICK S TUNO   ( za 6 ljudi )

  • ·         1 Testo 'Brick' (feuilles de brick – Se najdejo v Leclercu)
  • ·         150 g Svežega peteršilja
  • ·         1 konzerva tunine
  • ·         1 veliko jušno žlico Kaper
  • ·         3-4 Krompirjev srednje velikosti
  • ·         3 jajca
  • ·         malo čebule
  • ·         1 Kos topljenega sira (Zdenka)
  • ·         sol
  • ·         poper
  • ·         olje za cvrtje

 

Postopek:

Zavremo vodo in damo notri krompir, kuhamo ga dokler ni mehek. Odcedimo vodo in v posodi zmečkamo z vilico. Operemo in fino nasekljamo peteršilj in malo čebule (približno jušno žlico). V posodi z krompirjem vmešamo tuno, kapre, peteršilj, čebulo, topljeni sir in jajca. začinimo s soljo in poprom. List testa 'brick' narežemo na polovico in vanj zavijemo narejeno maso.Previdno položimo v vroče olje toliko, da je pokrito. Z zobotrebcem večkrat preluknjamo zavitek, da se enakomerno popeče. Ko so zavitki lepo po zunanji strani popečeni jih previdno vzamemo iz olja ter položimo na papirnate brisače, da se ocedijo.

 

KUSKUS   ( za 8 ljudi )

  • ·         ½ kg Couscous
  • ·         ½ kg Rdeča buča (muškatna okaida)
  • ·         1 Zucchini
  • ·         400g Krompirja
  • ·         250g Korenja
  • ·         1 Zelena paprika
  • ·         1 Paradižnik
  • ·         2 Čebule
  • ·         4 Strokov česna
  • ·         Piščančja bedra (eno na osebo)
  • ·         2 Jušne žlice paradižnikovega koncentrata
  • ·         ½ čajne žlice koriandra
  • ·         ½ čajne žlice caravi
  • ·         Mali ščepek cimeta
  • ·         1 čajno žlico mlete sladke paprike
  • ·         ½ čajne žličke rumenega currya
  • ·         2 Klinčka
  • ·         8 Rozin
  • ·         2 Jušne žlice olja
  • ·         Sol
  • ·         Poper

 

Postopek:

Couscous damo v veliko posodo in pomočimo z 1 dcl vode, olje, sčep soli in oba klinčka. Pomembno je, da ne pomešamo prvih 5 minut.Na olju prepražimo čebulo in česen ter dodamo piščančja bedra in pražimo še pet minut. Dodamo paradižnik v kockah ter začinimo in dodamo paradižnikov koncentrat ter vmešamo. Dodamo hladno vodo dokler ne pokrije bedra.Couscous z mokrimi rokami mešamo in podremo vse kepice, ki so nastale. Če se še vedno skupaj drži dodaj malo vode. Couscous damo v cedilo in damo kuhat nad posodo z omako in mesom ter pokrijemo z pokrovom. Ko omaka zavre dodamo narezano zelenjavo in pustimo kuhati.Kuhamo dokler se couscous, zelenjava in meso ne zmehčajo.
Dober tek!

 

Oglejte si tudi