Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v februarju

V zimskih mesecih smo odprti vse dni v tednu od 10.00 do 16.00. V graščini in na naši spletni strani lahko rezervirate zanimiva lokalna doživetja, ki jih ponuja naš okoliš – delavnico izdelave fresk, delavnico peke kruha, rezbarsko delavnici in še več! Tudi lokalne produkte, ki jih ponujamo v graščini si lahko sedaj ogledate na naši spletni strani, še preden pridete na obisk!

Ste že raziskali Polhograjske dolomite? PD Blagajana skrbi za Polhograjsko planinsko pot, ki vas popelje skozi njihove vrhove. Predlagamo, da se na pot podate s pomočjo njihove planinskega dnevnika, kjer je pot do dobra razložena, prav tako pa vam omogoča zbiranje žigov na kontrolnih točkah. Dnevnik in prvi žig dobite pri nas.



Slovenski kulturni praznik

Obeležite slovenski kulturni praznik z obiskom Polhograjske graščine! 8. februarja bo prost vstop v Muzej pošte in telekomunikacij. Poleg spremljevalnega programa bo na ta dan potekala tudi menjalnica knjig. Morda najdete knjigo zase. Če imate doma knjige, ki jih ne potrebujete več, jih kar prinesite. Del viška knjig bomo darovali v domove za starejše občane, z nekaterimi pa bomo vzpostavili knjigobežnice   omaro, kjer boste lahko skozi celo leto puščali in odnašali knjige.


Zven zaklete grofice in Polhov doživljajski park

Polhov doživljajski park je vreden obiska skozi celo leto. Zasnovan je tako, da skozi preplet pravljičnega in resničnega sveta ustvarja doživetja, ki otroke spodbujajo h gibanju v naravi. Zraven jih na nevsiljiv način uči o naravi in kulturi Polhovega Gradca. Vrhunsko doživetje za družine z otroki! Park si deloma deli pot z Blagajevo tematsko potjo, ki poleg zgodovinskih poudarkov obravnava tudi prisotne naravne znameniti. Polhov doživljajski park je odprt vse dni v tednu, od 10.00 do 16.00, vstopnice lahko kupite v graščini.

Prav poseben obisk Polhovega doživljajskega parka lahko doživite v soboto, 18. 2. ob 17.00. Na pot se boste podali z interpretativnim vodnikom. Ker pa bo takrat že temno, s seboj prinesite naglavne lučke. Gre namreč za nočno dogodivščino, ko lahko park doživite na čisto poseben način.

Novembra pa smo odprli novo pravljično pot! Zven zaklete grofice. Ta se nahaja na robu Blagajeve dežele. Vstopnice lahko kupite na recepciji G Design hotela, po ceni 7,5 eur na otroka. Pot vas bo vodila na Gradišče. S pomočjo knjižice boste sledili zgodbi o zakleti grofici, spoznali človeške vrline, ki jih boste poizkusili imitirati z zvokom. Po poti lahko namreč zaigrate na 9 zvočil, občudujete skulpture in objekte, ki še dodatno obogatijo izkušnjo.

Vsak mesec bomo organizirali vodenja. Prvo letos se ima zgoditi 11. 2. Dobimo se pri G Design hotelu ob 10.00. Vabljeni!


Četrtkove večerne urice ročnih del

TD Črni Vrh nad Polhovim Gradcem v sodelovanju z Društvom rejcev drobnice notranjske vabi vse, ki vas zanimajo ročna dela, da se jim pridružite 9. in 23. februarja ob 19. uri. Na četrti in peti delavnici to sezono. Dobimo se pri Birt (Črni Vrh 31, vhod zadaj z dvorišča).

Za material je poskrbljeno, oziroma se dogovorimo ob prijavi. Prosijo, da svojo udeležbo potrdite na tel. 041 940 804 (Simona). Pohitite, število mest je omejeno! Delavnice so brezplačne, zaželeni pa so prostovoljni prispevki ali priboljški


Mozartovi družinski dnevi

Kako lepše zaključiti mesec kot s Festivalom ljubiteljev klasične glasbe. V nedeljo, 26. februarja ob 17.00 vabljeni na 235. Mozartove družinske dneve. Prepustite se začarati grajskemu ambientu ob zvokih klasične glasbe.


Poroka v Polhograjski graščini

Zaljubljenci! Če se nameravate v letošnjem letu poročiti, si čimprej rezervirajte termin. Po civilnem obredu lahko del poročnega slavja lahko nadaljujete v parku, največkrat kar pod stoletno grajsko lipo. Uradne ure za poroke so ob sredah med 12. in 17. uro, vendar le ob predhodni najavi.


Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259

E: info@grad-polhovgradec.si

www.grad-polhovgradec.si www.visitpolhovgradec.si


Spremljajte nas tudi na FB strani Blagajeva dežela, igrivo zaledje Ljubljane in Polhov doživljajski park ter na Instagram profilu polhograjska_grascina


Pripravili: Bor Bevc




Oglejte si tudi