Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Dogodki in novosti v aprilu

April ali mali traven, mesec prebujanja, mesec ko se nastavljamo sončnim žarkom, ki nas po dolgi zimi vabijo v naravo. Zvončki in trobentice, mačice, vijolice, ... pisane barve, vonj po pomladi ... vse to je lahko tudi april. Naj bo sončen tudi pri vas doma, nikar pa se obotavljajte, obiščite nas, vabljeni, da obiščete katerega od naših dogodkov v grajskem parku ali graščini.


Dvorska cerkev
V nedeljo, 1. aprila, od 16. do 18. ure vabljeni na brezplačno vodenje po dvorski cerkvi sv. Petra, ki velja za eno najlepših cerkva pozne gotike pri nas. V notranjosti si lahko ogledate lesen strop, ki z okrasom posnema gotsko obokanje, renesančno oblikovana kamnita baldahina ter reliefno okrašene empore, na katerih je ob obredih sedela gosposka. Vodil bo vodnik Marjan Malovrh.

 

Literarni večer
V četrtek, 5. aprila, ob 18. uri, vljudno vabljeni na Potopisno predavanje o Japonski. Predaval bo predsednik Društva upokojencev Horjul, gospod Matko Zdešar. Dogodek organizira Društvo upokojencev Polhov Gradec. Pridite, lepo bo.

 

Menjava semen in sadik
V grajskem parku bo 21. aprila, med 10. in 16. uro potekala menjava semen in sadik. Poleg menjave semen in sadik, se boste lahko udeležili še predavanja, kjer boste izvedeli še kaj genski banki, vpisu o register… Vljudno vabljeni. V primeru slabega vremena se bo dogodek prestavil v grad.

 

Vabilo za usposabljanje interpretacijskih vodnikov
V Polhovem Gradcu nastaja nov turistični-kulturni produkt, Polhov doživljajski park, za katerega bomo potrebovali tudi vodnike s specifičnimi znanji in pristopi. Gre za produkt, namenjen otrokom in družinam ter vrtcem in šolam. Vabimo posameznike, ki želijo postati pripovedovalci zgodb oziroma interpretacijski vodniki, da se prijavijo na info@grad-polhovgradec.si (prijava naj vsebuje kratek življenjepis, podatek o znanju tujih jezikov in motivacijsko pismo).  Usposabljanje se bo odvilo 24. 4. 2018 v graščini.


Poroka v romantični Polhograjski graščini, le korak iz Ljubljane

Se želita poročiti v grajskem parku, ki ga obdajajo okoliški hribi, v zelenem okolju, stran od mestnega vrveža in gneče? Vabimo vaju, da svojo ljubezen potrdita v objemu Polhograjske graščine. Možen je dogovor za cerkveni obred v župnijski cerkvi Marijinega rojstva ali v znameniti gotski cerkvi sv. Petra v Dvoru. Termini porok se usklajujejo glede na prvo prijavo para za posamezno soboto. Pokličita nas, veseli bomo vajinega obiska. 

 

Čaj z grofom Blagajem
Vabimo posameznike ali mlade pare, ki bi želeli za nekaj časa postati grof Blagaj ali grofica Antonija ter v njunem imenu voditi program Grajske čajanke za goste.

Prijava naj vsebuje kratek življenjepis. Zaželjeno je znanje tujih jezikov. Vaše prijave sprejemamo na info@grad-polhovgradec.si ali info@dobrova-polhovgradec.si.

 

Knjižnica Polhov Gradec

Vrata knjižnice so odprta vsak četrtek od 17. do 19.  ure in v soboto od 10. do 12. ure. 

ZAKLJUČEK UR PRAVLJIC

V svet domišljije se bomo še zadnjič v tem šolskem letu podali 26. 4. 2018 ob 16.30. Na zaključek lepo vabljeni vsi otroci, ki ste pridno zbirali žige in pa seveda tudi vsi ostali otroci, ki radi poslušate pravljice. Ob tej priložnosti bomo obeležili tudi svetovni dan knjige in avtorskih pravic.

 

Pišite, pokličite, spremljajte, za vas smo na voljo:

T: 031 776 259
E: info@grad-polhovgradec.si
www.grad-polhovgradec.si
Spremljajte nas tudi na FB profilu Polhograjska graščina

Pripravile:  Julija Buh, Ana Oblak, Nina Slana

 

 

Oglejte si tudi