Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Obvestilo za javnost- kontaktne številke za pomoč občanom

Spoštovane občanke in občani, z namenom čim boljše informiranosti smo za vas pripravili nabor najosnovnejših informacij s kontakti dežurnih služb.  Na današnji dan v občini Dobrova -Polhov Gradec evidentiranega primera okužbe s koronavirusom ni. Da čim dlje tako tudi ostane, vas naprošamo za dosledno spoštovanje podanih navodil občinskih in vseh državnih institucij.  

 

INTERVENTNA OSKRBA OBČANOV

Občina Dobrova - Polhov Gradec je v času razglašenih izrednih razmer vzpostavila interventno oskrbo starejših, gibalno oviranih in rizičnih skupin prebivalcev, ki bodo v domači oskrbi in sami ali s pomočjo sorodnikov, sosedov ali prijateljev ne bodo imeli možnosti zagotovitve oskrbe s hrano in drugimi najnujnejšimi življenjskimi potrebščinami. S pomočjo pripadnikov Civilne zaščite in prostovoljcev bomo poskrbeli za najnujnejšo oskrbo iz trgovine ali lekarne.  

 

Na telefonski številki  051 340 146 ali 01 3601 800 lahko naročite dostavo nujnih življenjskih potrebščin. Telefonska številka je odprta za občane od ponedeljka do petka, med 8. in 14. uro.  

 

Naročilo zdravil na recept, brez recepta in naročilo medicinskih pripomočkov lahko opravite preko SMS sporočila na telefonsko številko 070 304 606, od ponedeljka do petka, med 8. in 18. uro, in v soboto, med 8. in 11. uro. SMS sporočilo naj vsebuje naslednje podatke: ime in priimek, naslov, 9-mestno številko zdravstvenega zavarovanja ali sliko kartice ZZ, opozorila v zvezi z naročilnico, vprašanja v zvezi z uporabo zdravil. Rezervacije za maske in razkužila niso možne. Po uspešno opravljenem naročilu vam bo le-to dostavljeno na dom.  

Dostava bo  zagotovljena na način, da bo čim manj stika med izvajalcem in prosilcem za pomoč pri oskrbi. Način plačila za živila in higienske pripomočke bo pojasnjen ob klicu na telefon. Zaradi preveritve identifikacije bodo sodelujoči opremljeni z rumenimi odsevnimi jopiči Občina Dobrova - Polhov Gradec, pri sebi pa bodo imeli priponko z označbo Civilne zaščite občine.  

 

VARSTVO OTROK

Če opravljate delo v službah, ki v tem času morajo delovati in varstva za svoje otroke nikakor ne morete zagotoviti, sporočite vašo potrebo na telefonsko številko 051 340 146 ali na 01 3601 800 ali pa se obrnite na e-naslov: info@dobrova-polhovgradec.si, s podatki o otroku in vašem poklicu. Glede na nujnost situacije vam bomo poskusili zagotoviti varovanje otroka na domu.

Pozivamo vse zdrave prostovoljce, ki lahko priskočijo na pomoč k organizaciji varstva, da se javijo na navedene telefonske številke.

 

PSIHOSOCIALNA POMOČ            

Na hude in nevarne situacije se pogosto ne moremo odzvati na običajen način. Občanom pri morebitnem težjem spoprijemanju s situacijo v času razglašene epidemije zagotavljamo psihosocialno pomoč, kjer vam bo ponujena strokovna opora. Na telefonsko številko 031/633-381 lahko pokličete 24 ur na dan, do preklica (če v danem trenutku pomoč ne bo dosegljiva, boste takoj, ko bo mogoče poklicani nazaj).  

 

PREPOVED KURJENJA V NARAVI

Župan občine Dobrova- Polhov Gradec je na podlagi razglasa URSZR do preklica izdal Razglas o prepovedi kurjenja v naravnem okolju na območju občine Dobrova- Polhov Gradec. Občane pozivamo k doslednemu upoštevanju prepovedi kurjenja zaradi velike požarne ogroženosti in z namenom zagotavljanja maksimalne razpoložljivosti enot v javni gasilski službi v času epidemije koronavirusa.
 

NA SPLETNI STRANI OBČINE DOBROVA-POLHOV GRADEC LAHKO SPREMLJATE DODATNE UKREPE POVEZANE Z EPIDEMIJO KORONAVIRUSA SPREJETE ZA OBMOČJE OBČINE. Prijavite se na e-novice in bodite obveščeni o aktualnem dogajanju http://www.dobrova-polhovgradec.si/prijava.asp

Prostovoljcem, pripadnikom civilne zaščite, vrtcem in osnovnim šolam, ambulantam družinske medicine, lekarni Dobrova in vsem, ki ste do sedaj ponudili svojo pomoč, se iskreno zahvaljujemo.

 

 

 

  Franc Koprivec l. r.                                                       Franc Setnikar l. r.

    Poveljnik CZ                                                                       Župan

 

 

 

Oglejte si tudi