Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Ne nasedajte lažni patronažni sestri!

V okolici Polhovega Gradca se je na začetku marca pojavila oseba, ki se je lažno izdajala za patronažno medicinsko sestro. Vstopila je v hišo brez najave ali vabila pod pretvezo, da mora bolniku dati injekcijo. Bolnik se je temu k sreči uprl, saj je že imel slabo izkušnjo izpred nekaj let, ko ga je na podoben način po takem dogodku gospa potem še okradla, ni pa imel tudi nikakršnih informacij, kaj mu je aplicirala. Dogodek je kasneje, tako kot sedaj raziskovala policija, vendar si verjetno predstavljate, da uspeh skoraj ni mogoč.
Patronažne medicinske sestre na območju občine Dobrova - Polhov Gradec smo zelo ogorčene in prizadete, da nekdo na tak način vznemirja in  izkorišča  bolne in ostarele ljudi, ki so že sicer v veliki stiski. Na območju občine delujemo tri patronažne medicinske sestre, ki nas večina poznate, vendar vas pozivamo k večji previdnosti. Naj se oseba, ki je ne poznate, predstavi z dokumentom. O obisku z naše strani ste prej obveščeni ali z nami dogovorjeni. O morebitnem nadomeščanju vas vedno prej obvestimo in povemo točno, katera bo prišla. 

Pozivamo vas k še večji previdnosti, v primeru ponovnega pojava problema pa pokličite policijo. Ne dovolite, da vam kdorkoli neznan daje zdravila, injekcije, izvaja meritve in podobno, saj je vedno lahko v ozadju pretveza. 
V upanju na dobro sodelovanje in mirno okolje za izvajanje zdravstvene in babiške nege na domu vas lepo pozdravljamo.

 

Cilka Škof, Bernarda Maček, Barbara Gabrovšek

Oglejte si tudi