Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Fotoreportaža: Veterani PD na kočevski planinski poti 8. 5. 2019

Komaj smo v mokrih majskih dneh našli sončen dan. Veterani PD Podpeč - Preserje smo imeli srečo in v sredo, 8. 5.2019, raziskovali na Kočevski planinski poti vrhove od Jelenovega studenca do Jasnice.  

 

Peto leto zapovrstjo že hodimo po Kočevski planinski poti. Odpeljali smo se do Koče pri Jelenovem studencu nad Kočevjem. Ni prav veliko obiskovalcev te poti, še največ je gozdarjev. V samem osrčju je še veliko podrtih dreves, tako nastane na nekaterih delih zmeda s prehodnostjo. Večje živali s kočevskega se nas izognejo, kar precej glasne pa so ptice. Hoja je prijetna, barve izražajo svežino pomladi. Kmalu pridemo do vrha Ledenik, ki je s svojimi 1068 m najvišji vrh gozdnega grebena Stojna. Po spustu, hoji po vlakah, gozdnih cestah, stezah, preko podrtega drevja počasi prispemo do Slovenskega vrha 1048 m. Žal razgledov ni, je pa na njem antenski stolp. Po krajšem postanku je sledil daljši 500 metrski spust v dolino do Jasnice, kjer smo končali pohod.

 

Na poti nismo srečali kočevskega medveda, zato smo ga šli pozdravit v bližnje gostišče, kjer smo si napolnili želodce in se odžejali.

 

Pot ni težka. Speljana je po gozdnem prostranstvu Kočevskega. Zelo primerna za nabiranje kondicije. Vsekakor pa jo je najbolje prehoditi v dobri planinski družbi.

 

Marijan Božeglav

 

Oglejte si tudi