Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
14°C
JUTRI
27°C
14°C
Planinsko društvo Podpeč - Preserje
Družba in javne storitve, Društvo, Šport in rekreacija, Športna organizacija

Planinsko društvo Podpeč - Preserje

Odprto

Danes 18.00‒19.00
Sreda 18.00‒19.00

Predstavitev

PD Podpeč Preserje deluje že od leta 1980. S svojim delovanjem omogoča članom, pa tudi drugim, občudovanje naravnih lepot ter življenja v planinah in gorah. Društvo goji prostovoljstvo, organizira izlete v domače ter tuje gore, izvaja planinske tabore za mladince ter enkrat letno, skupaj s turistično agencijo, organizira tudi 10-dnevno potovanje v tujino.

Izleti so raznolični: od lažjega pohodništva pa do zahtevnejših in zelo zahtevnih zavarovanih poti ter brezpotij. Vključene so vse kategorije članstva, od cicibanov do seniorjev. Društvo skrbi tudi za vzgojo in izobraževanje planinskih kadrov, ki se odvija skozi planinske šole ter tabore. Tam mlade planince seznanimo z različnimi oblikami planinske in gorniške dejavnosti.

Zaradi svoje pestre dejavnosti društvo deluje v mnogih sekcijah oz. odsekih: vodniški, mladinski in gospodarski. V slednjem so zelo dejavni markacisti, ki skrbijo za vzdrževanje in nadelavo starih ter novih planinskih poti v občini. Tu so tudi varuhi gorske narave. Za obveščanje članov in širše javnosti, društvo uporablja svojo spletno stran, stran občine Brezovica ter tudi glasilo Barjanski list.

Zadnje vsebine