Oceni objavo

Kolesarstvo v naši občini

12. in 13. junija 2021 so tudi po naši občini potekali kolesarski dogodki. V okviru 40. Maratona Franja, ki ga organizira Kolesarsko društvo Rog ob podpori družbe BTV, Mestne občine Ljubljana in drugih partnerjev. V obeh dneh se je več kot 4000 udeležencev vseh generacij iz 20 držav preizkusilo na petih progah. Gre za največji kolesarski praznik za rekreativne kolesarje. Maraton je potekal ob upoštevanju vseh potrebnih covid ukrepov, navodil zdravstvene stroke in Mednarodne kolesarske zveze.

Tudi letos se je odvila 83 kilometrska Barjanka, ki je namenjena ljubiteljem zelenega objema narave. Sicer pa maraton Barjanka ni tekmovalne narave, saj se udeležencem čas ne meri. Trasa maratona je potekala po Ljubljanskem barju in je prečkala občino Brezovica. Štart maratona je bil v Ljubljani na Slovenski cesti, od koder se je nadaljeval proti Aškerčevi ulici in naprej po Tržaški cesti do Brezovice. Trasa se je nadaljevala po vseh občinah na Barju in se vračala v Ljubljano. Vsak udeleženec pa je prejel tudi spominsko medaljo.

Letošnji jubilejni maraton je potekal s sloganom »Od Franje do Toura«, ki s tem širi sporočilo o Franji kot zibelki slovenskih kolesarskih šampionov. Ne glede na ukrepe je bilo udeležencev veliko, kar pomeni, da je bila že težko pričakovana.

Eva Povirk

Oglejte si tudi