Logo MojaObčina.si
DANES
4°C
-4°C
JUTRI
4°C
-1°C
logotip
Dom in Vrt, Stanovanjska oprema

MEGAMIK PEČARSTVO d.o.o.

Odprto

Danes Zaprto
Delovni čas po dogovoru, vse dni v tednu, razen nedelje in praznikov.

Predstavitev

Podjetje je bilo ustanovljeno v marcu 1993 in tako letos obeležuje že 30 let. Ustanovitelja sva pečar - Boštjan Mikelj in Tanja Mikelj, katera vseskozi opravljam pisarniška in komercialna dela v podjetju. Podjetje je bilo ustanovljeno kot nadgradnja družinske pečarske obrti Boštjana, ki je do takrat ponujal le storitve. Po ustanovitvi podjetja pa smo pričeli z uvozom kvalitetnih pečarskih materialov iz razvite Evrope.

Razpoznavni znak Pečarstva Megamik so lončene, krušne ter toplozračne peči in kamini. Vsak izdelek, ki ga Boštjan sam projektira glede na želje in potrebe stranke ter prostor, ki je na razpolago, je unikat. Naše stranke so investitorji, ki si s pečjo oz. kaminom želijo ogrevati le en prostor, kot tudi investitorji, kateri se predvsem v zadnjem času odločajo za celotno ogrevanje hiše s pečjo oz. kaminom.

Pečarstvo Megamik se od ostalih ponudnikov razlikuje po osebnem pristopu. Usposobljen pečar na podlagi želja in potreb stranke izdela in pripravi projekt, ter peč oz. kamin tudi postavi in vgradi. Dogovorjeni rok montaže je v Pečarstvu Megamik zavezujoč in ga spoštujemo. Praksa Pečarstva Megamik je prvo kurjenje novozgrajevane peči oz. kamina, pri čemer pečar podrobno razloži navodila za uporabo.

Kamin oz. peč se postavi po posebnem postopku, kot to izvajajo v razvitem zahodnoevropskem svetu, s čimer se zagotovi dolgoročna obstojnost in kakovost peči oz. kamina.

Boštjan in Tanja pravita: »V preteklih letih se je vse pogosteje dogajalo, da so k nama po nasvet hodili ljudje, ki v novih hišah niso bili zadovoljni s sistemom ogrevanja.  Odločila sva se, da več pozornosti in energije nameniva tudi osveščanju. Dejavnost sva jeseni 2016 z Gorenjske preselila na južno Štajersko, kjer sva na naslovu Pišece 99A postavila Energijsko hišo Megamik. Zgradila sva jo na podlagi bogatih izkušenj s področja sistemov ogrevanja in ob upoštevanju najnovejših raziskav na področju bivalne kulture, novih tehnologij in več sto let starih graditeljskih znanj. Osrednja značilnost energijske hiše Megamik je toplozračna in akumulacijska peč. Pretok toplega zraka je regulacijsko voden po vseh prostorih, akumulacijski del pa je razpeljan tako, da ob vsakodnevnem kurjenju omogoča konstantno temperaturo«.

Za koncept Energijske hiše Megamik smo na Celjskem sejmu septembra 2017 prejeli posebno sejemsko priznanje, v juniju 2018 pa bronasto priznanje Gozpodarske zbornice Slovenije. Na spletni strani je objavljen obrazec za prijavo ogleda vzorčne hiše. Morebitne interesente vabimo, da se prijavijo po telefonu, mailu ali na spletni strani.

logotip Toplozračna peč, sedišče ogrevano Toplozračna peč, sedišče ogrevano Kamin, kotni vložek z dvižnimi vrati Gotova peč, velika akumulacija

Zadnje vsebine