Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
26°C
8°C
Oceni objavo

KRUŠNA PEČ NA VRTU

Prihajajo topli dnevi in vse več časa preživimo na vrtu. Krušna peč na vrtu omogoča okusno pripravljanje jedi.
Kaj je krušna peč?

Krušna peč je peč, kakršno poznamo iz časov naših dedkov in babic. Včasih je krušna peč služila za ogrevanje pa tudi pečenje in kuhanje. Prednosti krušne peči nudi pizza peč na drva.

Kaj je pizza peč na drva?

Pizza peči na drva je izdelana iz šamotnega tlaka in glinenih obodnih sten. Pred peko v pizza peči je potrebno kurišče segreti, predvidoma 40 min prej. Šamot omogoča enakomerno temperaturo po vsej površini peči. V segreti peči je pizza pečena zgolj v nekaj minutah. Obenem se peč ne ohladi tudi naslednji dan.

Vrste pizza peči na drva Po velikosti ločimo 2 vrsti pizza peči na drva in sicer notranji fi 100cm in 120cm. Peč ima elegantna vratica s keramičnim polnilom in termostatom. Vratica ob zaključku uporabe lahko zapremo in omogočimo zadrževanje toplote. 

Kaj nudi pizza peč na drva? Pizza peč na drva omogoča pečenje neposredno na šamotu. Tako pripravljen kruh ali pizze imajo poseben okus in dajejo pridih nostalgije. V peči je možno gratiniranje vseh vrst jedi. Tudi posoda za pečenje pod peko se je izkazala za zelo uporabna v pizza peči.

Na kaj je treba biti pozoren pri odločitvi za vrtno krušno peč? Vrtna krušna peč je primerna tudi za samograditelje, saj je enostavno sestaviti dele tlaka in oboda. Obzidava peči oz. oblika se lahko prilagodi željam in potrebam. Pomembno je le pripraviti ustrezno podlago.

Kombinacija pizza peči na drva z vrtnim kaminom oz. štedilnikom na drva

Priporočamo tudi kombinacijo pizza peči na drva z vrtnim kaminom s šamotnim kuriščem ali štedilnikom na drva. Kombinacija je unikat in se vedno prilagaja željam stranke ter prostoru.

Oglejte si tudi