Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
5°C
JUTRI
26°C
5°C
Oceni objavo

Predstavitev na sejmu v Komendi

Pretekli vikend se je na zelo obiskanem sejmu v Komendi predstavilo tudi Pečarstvo Megamik.

Predstavili smo lončeno peč, kamin, štedilnik na drva in električni kamin. Obiskovalcem smo prikazovali delovanje hibridnega kamina: kamina na drva in pelete ter vrtnega žara, kjer smo pripravljali jedi, katere so obiskovalci tudi poizkušali.

Lončena peč s sediščem je dominirala v notranjosti šotora. Predstavili smo izvedbo s kotnim kuriščem in sediščem iz pečnic. V kurišču lončene peči smo predstavili pribor za peko, kjer je možno nekaj manjšega speči na šamotu ali žaru.

Manjši kamin s kotnim kuriščem je navduševal obiskovalce, saj zavzame prostor le 40/40cm.

Veliko zanimanje je požel hibridni kamin, saj je delovanje povsem enostavno in avtomatsko. Kamin je prijetno grel obiskovalce, predvsem v soboto, ko je bilo zelo hladno, vetrovno in deževno.

Tako, ko opažamo že nekaj zadnjih kurilnih sezon je vse več povpraševanja po štedilniku na drva. Predstavili smo manjši model s pečico pod kuriščem, kateri zavzame le 60cm prostora in štedilnik s pečico poleg kurišča. Štedilniki omogočajo ogrevanje lončenega dela in centralno ogrevanje hiše.

V notranjosti šotora pa je prijetno grel električni kamin, kateremu lahko vključimo zvok, menjamo barve plamena in ga upravljamo z daljincem.

Večina obiskovalcev in razstavljalcev se strinja, da "sejem bil je živ"

Oglejte si tudi