Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
PON.
26°C
8°C
Oceni objavo

Novoletni turnir v floorballu

Po nekaj letnem premoru je  TVD Partizan Borovnica tik pred prazniki v soboto, 23. 12. 2023 organiziral božično-novoletni floorball turnir. Poleg devetih slovenskih ekip, ki so jih sestavljali tekmovalci iz Borovnice, Škofje Loke in Poljan pri Škofji Loki, se je turnirja udeležila tudi hrvaška ekipa HK Stubica. Fantje in dekleti iz Dolnje Stubice so se z veseljem odzvali povabilu, saj tudi borovniške floorball ekipe vsako leto sodelujejo na turnirjih v njihovi organizaciji v Dolnji Stubici.

Sodelujočih deset ekip smo razdelili v dve skupini, tako da je v predtekmovanju vsaka ekipa štirikrat stopila na igrišče in se pomerila z vsakim nasprotnikom v svoji skupini. Najboljše štiri ekipe iz vsake skupine so se uvrstile v četrtfinale, v polfinalni obračun pa štiri z najboljšimi rezultati četrtfinala. Polfinalna para smo izžrebali.

Večina tekem od četrtfinala dalje je bilo zelo napetih. Za preboj v polfinale smo gledali izjemno borbene tekme, še posebej zanimivi sta bili obe polfinalni tekmi.

Za 3. mesto sta se pomerili borovniški ekipi »Uničevalci božičnih muc« in »Bluberice«, slednja je bila v napetem obračunu boljša. Za prvo mesto sta palici prekrižali borovniška ekipa »PrDohtarju« in »Koreninica in 5 škorcev«, ki so jo sestavljali igralci iz Borovnice, Škofje Loke in Žiri. V dramatičnem obračunu, ki je bil zahteven tudi za oba izjemno izkušena sodnika, je na koncu zmagala ekipa »PrDohtarju«.

Prvim trem ekipam smo podelili pokale, pokal je prejel tudi najboljši igralec turnirja, darilni vrečki pa najboljša strelka in najboljši strelec. 

Vsaka ekipa je ob prijavi prejela Božičkovo vrečko presenečenja z uporabnimi stvarmi, vsem tekmovalcem so bile na voljo mandarine in banane, za kosilo smo postregli z golažem in polento. Še posebej slastno je bilo pecivo izpod pridnih rok kmečkih žena društva Ajda, ki so sladice pripravile brezplačno  posebej za naš turnir, za kar se jim še posebej zahvaljujemo. Vsak sodnik pa je prejel kuponček slaščičarne Berzo z Vrhnike za brezplačen kos peciva.

Organizatorji se zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali pri organizaciji in izvedbi turnirja. Prav tako hvala vsem tekmovalcem za prijetno športno druženje. Vabimo vas, da se tudi v letu 2024 udeležite floorball turnirjev v Borovnici.

 

TVD Partizan Borovnica

Oglejte si tudi