Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Uradni začetek projekta »Prostofer«

S podpisom pogodbe med Občino Borovnica in Zavodom Zlata mreža, ki upravlja mrežo voznikov  prostovoljcev se je v občini uradno začel prevoz starejših in invalidnih občanov na klic preko projekta "Prostofer".

Podpisu pogodbe je sledilo fotografiranje prostovoljcev z občinskim vozilom Dacia Duster, s katerim se bodo opravljali prevozi, županom Petrom Črnilogarjem, direktorjem zavoda Zlata mreža Miho Bogatajem ter namestnico direktorice Agencije za varnost prometa mag. Sašo Jevšnik Kafol in Dragico Sternad Praznikar, vodjo Sektorja za preventivo in vzgojo v cestnem prometu na agenciji, ki sta prostovoljcem izročili tudi darilne vrečke AVP.

Občani, starejši od 65. let in invalidne osebe, ki sami ne morejo voziti osebnega avtomobila niti jim prevozov do zdravstvenih storitev v Borovnici, na Vrhniki in v Ljubljani, do Občine Borovnica, Upravne enotne na Vrhniki in Centra za socialno delo na Vrhniki ter do lokacij bančnih in osnovnih trgovskih storitev v Borovnici in na Vrhniki ne morejo zagotoviti njihovi svojci ali sosedje oz. prijatelji, lahko tako od 7. 2. 2024 brezplačno pokličejo na klicni center na številko 080 10 10 vsak delovni dan med 8. in 18. uro in si uredijo brezplačen prevoz z občinskim vozilom, ki ga vozi prostovoljec, za enega ali več zgoraj navedenih namenov, in sicer od 1. 3. 2024 dalje.

Podrobnosti o projektu PROSTOFER v Občini Borovnica si lahko preberete na spletni strani občine: https://www.borovnica.si/objava/870504

Občina Borovnica, foto: Jože Pristavec Joc

 

Oglejte si tudi