Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Prostoferji že vozijo!

V ponedeljek, 4. 3. 2024, je prvoprijavljena prostovoljka Ema Hrovatin opravila prvi prevoz občana z občinskim vozilom od njegovega doma do Zdravstvene postaje Borovnica in nazaj.

Od takrat dalje naši prostoferji skoraj vsak delovni dan opravijo vsaj en prevoz. Storitev so občani, starejši od 65 let, osebez oviranostmi in socialno šibke osebe, ki nimajo možnosti lastnega prevoza ali prevoza s strani sorodnikov in znancev do izvajalcev zdravstvenih, upravnih in bančnih storitev ter po nakupih osnovnih potrebščin, kot kaže dobro sprejele. Zaenkrat z izvajanjem storitve tudi ni bilo nobenih težav.

Ponovimo še enkrat. Upravičenci se morajo na prevoz naročiti prek telefonske številke 080 10 10 vsaj 3 dni vnaprej! Klice sprejemajo za to usposobljene osebe, ki upravičencu razložijo tudi ves nadaljnji postopek, zagotovijo šoferja in ga obvestijo, kdaj bo kam koga peljal in zakaj ter potem po telefonu upravičencu potrdijo prevoz oz. mu v primeru zasedenosti vozila ali pomanjkanja voznikov predlagajo nadomestni termin.

Prevozi se praviloma izvajajo vsak delovnik med 7. in 18. uro.

Občina Borovnica

Oglejte si tudi