Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Košarka in odbojka - dve medalji na Bled!

Družina Blažič ima v teh dneh številne razloge za slavje. Jaka Blažič ( številka 11 ) je bil del slovenske košarkarske reprezentance, ki se je postavila na vrh stare celine, njegova sestra Pia pa je s slovensko odbojkarsko reprezentanco postala srebrna na svetovnem prvenstvu do 23 let. Piina soigralka je še ena Blejka, Ela Pintar.

Košarkarji so slovenskim navijačem pripravili predstavo za v zgodovino, na isti dan, ko je bil košarkarski finale, pa so se v Ljubljani prav tako v finalu, vendar svetovnega prvenstva, merile tudi odbojkarice do 23 let.

 Slovenska ženska reprezentanca je na svetovnem prvenstvu v odbojki do 23 let v Ljubljani osvojila srebrno kolajno. Gre za prvo žensko odličje v moštvenih športih na svetovnih prvenstvih.

Slovenska reprezentanca je morala v finalu svetovnega prvenstva do 23 let v Ljubljani priznati premoč izbrani vrsti Turčije. Tekmice so bile boljše s 4:0 v nizih (-12, -11, -13, -8), naša dekleta pa so tako osvojila srebrno odličje in dosegla izjemen uspeh ter prvo žensko odličje v ekipnih športih na svetovnih prvenstvih.

Današnji sprejem na Bledu zaradi obveznosti košarkarske reprezentance žal odpade, obe obdbojkarici sta se nato odpovedali sprejemu.

Oglejte si tudi