Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
4°C
PON.
25°C
3°C
Oceni objavo

Kopajmo se v Grajskem kopališču!, južna razbremenilna cesta je nujna!

Občina Bled si prizadeva, da bi bili vplivi na Blejsko jezero, ki jih povzroča človek, čim manjši. Letos je končala z izgradnjo manjkajočega dela kanalizacije ob Blejskem jezeru (na območju ribičije v Zaki so bile še greznice), postopno zapira Jezersko skledo za promet (stalna zapora Jezerske promenade in dela Veslaške promenade, zapora od Mlina do Zake,..), Turizem Bled z akcijo Ask me I'm local obiskovalce na najbolj frekventnem delu Bleda opozarja, kje kopanje in posedanje na obali nista dovoljena, skupaj z javnim podjetjem Infrastruktura Bled jih vabimo v Grajsko kopališče, kjer je urejena vsa infrastruktura, od letos naprej tudi krema, ki ne škodi okolju.

Za jezero bomo največ naredili, ko bomo lahko celotno jezersko skledo zaprli za promet. To pa ne bo možno, dokler ne bo zgrajena južna obvoznica. Na državo zato ponovno apel z Bleda: obvoznica je nujna!!!

Ko bo obvoznica zgrajena, bo Bled lahko začel tudi s sanacijo M kanala na Ljubljanski cesti, ki zdaj zaradi tega, ker sanacija zahteva popolno zaporo ceste, ni možna, saj bi s tem Bohinj odrezali od sveta.

Oglejte si tudi