Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Gradbeno dovoljenje za osrednji del severne obvoznice vloženo!

Bled - Blejski župan Janez Fajfar je v petek 21. 10., na Upravni enoti v Radovljici osebno oddal vlogo za izdajo gradbenega dovoljenja za osrednji del severne razbremenilne ceste.

Prve sanje o blejski obvoznici, ki so jim sledili tudi realni načrti, segajo v leto 1968, ko so začeli resno razmišljati o izgradnji  obvoznice mimo Bleda. V desetletjih, ki so sledila tem sanjam in razmišljanjem, so Blejci kmalu ugotovili, da bodo nujno potrebovali dve -  južno in severno. 

Zgodba se je nadaljevala 31. avgusta lani, ko sta infrastrukturni minister dr. Peter Gašperšič in blejski župan Janez Fajfar podpisala protokol o izgradnji severne obvoznice, hkrati pa so odprli tudi že izgrajeni prvi odsek, ki ga zgradila in financirala občina sama.

Župan Janez Fajfar je ob tem povedal, da je Občina Bled za okoli milijon evrov zgradila približno četrtino bodoče severne razbremenilne ceste, ki vodi proti Blejskemu gradu, Gorjam in Pokljuki, na dan pa se po tej cesti pelje tudi do 12.000 vozil.

Protokol je  zavezujoč obe za obe strani, severna obvoznica naj bi bila zgrajena v dveh letih, torej do glavne turistične sezone 2018.

RP  

Oglejte si tudi