Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
6°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Drevi bomo prižgali lučke!

Bled - Bližajo se najdaljše noči v letu. Bled bo tudi letos postal zimska pravljica.
Letošnje prizorišče zgoščenega dogajanja bo Zdraviliški park.

V petek, 1. decembra, ob 17. uri bomo v Zdraviliškem parku prižgali lučke ( to bo storil župan, g. Janez Fajfar), sledil pa bo koncert gospe Helene Blagne. Kot kaže, bomo zimsko pravljico letos po vrsto letih lahko začeli v belem.

Več v nadaljevanju…

 

Letošnja zimska pravljica na Bledu prinaša praznično vasico z gostinsko ponudbo in ponudbo domače in umetnostne obrti, Poštni urad decembrskih mož, jaslice in ledene skulpture! Vse to se bo od 1. decembra naprej dogajalo v Zdraviliškem parku, ki se bo za več kot mesec dni spremenil v praznično promenado, ki bo nudila dogodke ter seveda hrano in pijačo!

Pa lepo po vrsti – lučke bomo prižgali v petek, 1. decembra ob 17. uri, na posebnem dogodku bo nastopila posebna dama, Helena Blagne. Praznični program s koncerti ob koncih tedna in ob prazničnih dneh sledi vse do 7. januarja, na Bledu pa bodo med drugim nastopili Hamo & Tribute to love, CoverLover, Peter Lovšin, Manca Špik, Manuche, Veseli Begunjčani, Gregorji,.. Vse tradicionalne prireditve ostajajo tudi letos, to so Legenda o potopljenem zvonu, ki bo tudi letos nastala skupaj z Društvom za podvodne dejavnosti Bled, spremljati pa jo bo mogoče iz Zdraviliškega parka, krog prijateljstva 30. decembra, v novo leto bodo na Bledu na silvestrovanju za otroke najprej v Trgovskem centru Bled skočili najmlajši, zvečer pa še ostali, in to na kar dveh silvestrovanjih na prostem, v Zdraviliškem parku in v Trgovskem centru, hotelske hiše pa seveda pripravljajo številna silvestrovanja v svojih restavracijah.

Drsališče na terasi Kavarne Park je že odprto, z animacijskim programom in slikovitim razgledom vabi vse ljubitelje in ljubiteljice drsanja na prostem!

Bled bo letos odet v ledene skulpture, za katere bo od 15. decembra na Jezerski promenadi skrbel znameniti Miro Rismondo. Skulpture bodo nastajale teden dni, nato pa bodo na ogled!

Oglejte si tudi