Logo MojaObčina.si

Bled

DANES
22°C
1°C
JUTRI
14°C
10°C
Deli
2449

Drevi bomo prižgali lučke!

Bled - Bližajo se najdaljše noči v letu. Bled bo tudi letos postal zimska pravljica.
Letošnje prizorišče zgoščenega dogajanja bo Zdraviliški park.

V petek, 1. decembra, ob 17. uri bomo v Zdraviliškem parku prižgali lučke ( to bo storil župan, g. Janez Fajfar), sledil pa bo koncert gospe Helene Blagne. Kot kaže, bomo zimsko pravljico letos po vrsto letih lahko začeli v belem.

Več v nadaljevanju…

 

Letošnja zimska pravljica na Bledu prinaša praznično vasico z gostinsko ponudbo in ponudbo domače in umetnostne obrti, Poštni urad decembrskih mož, jaslice in ledene skulpture! Vse to se bo od 1. decembra naprej dogajalo v Zdraviliškem parku, ki se bo za več kot mesec dni spremenil v praznično promenado, ki bo nudila dogodke ter seveda hrano in pijačo!

Pa lepo po vrsti – lučke bomo prižgali v petek, 1. decembra ob 17. uri, na posebnem dogodku bo nastopila posebna dama, Helena Blagne. Praznični program s koncerti ob koncih tedna in ob prazničnih dneh sledi vse do 7. januarja, na Bledu pa bodo med drugim nastopili Hamo & Tribute to love, CoverLover, Peter Lovšin, Manca Špik, Manuche, Veseli Begunjčani, Gregorji,.. Vse tradicionalne prireditve ostajajo tudi letos, to so Legenda o potopljenem zvonu, ki bo tudi letos nastala skupaj z Društvom za podvodne dejavnosti Bled, spremljati pa jo bo mogoče iz Zdraviliškega parka, krog prijateljstva 30. decembra, v novo leto bodo na Bledu na silvestrovanju za otroke najprej v Trgovskem centru Bled skočili najmlajši, zvečer pa še ostali, in to na kar dveh silvestrovanjih na prostem, v Zdraviliškem parku in v Trgovskem centru, hotelske hiše pa seveda pripravljajo številna silvestrovanja v svojih restavracijah.

Drsališče na terasi Kavarne Park je že odprto, z animacijskim programom in slikovitim razgledom vabi vse ljubitelje in ljubiteljice drsanja na prostem!

Bled bo letos odet v ledene skulpture, za katere bo od 15. decembra na Jezerski promenadi skrbel znameniti Miro Rismondo. Skulpture bodo nastajale teden dni, nato pa bodo na ogled!

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi