Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Nova zgibanka povezala ponudnike na Gori

V pravem času, ko se obisk Gore hitro povečuje, je izšla nova turistična brošura o Gori, ki je namenjena domačim in tujim obiskovalcem visoke planote nad Vipavsko dolino.

V njej so na kratko opisane glavne zanimivosti in aktivnosti, ki jih Gora ponuja, predstavljeni so tudi nekateri lokalni ponudniki. Publikacijo na 24 straneh, ki oblikovno sledi celostni grafični podobi destinacije Vipavska dolina, dopolnjuje zemljevid z označeno turistično infrastrukturo širšega območja Gore. Brošuro je za namen večje prepoznavnosti in obiska Gore izdala in založila Občina Ajdovščina, nastala pa je na pobudo ponudnikov tega območja. Trenutno je na voljo v slovensko-angleški jezikovni različici, ki pa ji bo kmalu sledila še nemško-italijanska. 

Že v času ostrih omejitev zaradi pandemije se je obisk Gore vseskozi večal, tedaj seveda z domačimi gosti, predvsem pohodniki in kolesarji, poleti pa so se jim pridružili še tujci. Gora je bila med vročinskimi vali prava izbira za osvežitev v objemu Trnovskega gozda. Na svoj račun so prišli vsi tisti, ki cenijo miren in sproščujoč oddih. Poleg slikovitih pohodniških in sprehajalnih poti planota vse bolj širi kulinarično in namestitveno ponudbo, nova zgibanka je domačim in tujimi gostom zato več kot dobrodošla. 

Oglejte si tudi