Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

ŠD Tekači Vipavske doline vabi nove člane začetnike in vse tiste, ki radi tečete v skupini

Marsikateri tekač začetnik, ki se šele podaja v tekaški svet, kar hitro odneha zaradi premajhne vztrajnosti, ki je potrebna, da se tek prevesi v vsakdanjo rutino. »Kako začeti in kako vztrajati pri teku?« je vprašanje, ki muči marsikaterega tekača novinca. Splošnega odgovora na to vprašanje ni, trening v skupini pa nam pri tem lahko veliko pomaga.

Ena izmed možnosti je včlanitev v ŠD Tekači Vipavske doline, kjer trening teka poteka v skupini.  Takšen trening ima številne prednosti, ki tekača začetnika motivirajo ter ga tako navdušijo za nadaljnje treninge, udeležbo na množičnih tekih, tekmovanjih ali pa krepijo dobro in zdravo počutje.

Skupine se pri takšnem načinu treninga oblikujejo po težavnostnih stopnjah. Tako so tekači, ki imajo približno podobne tekaške sposobnosti združeni v eno skupino, tekači, ki pa zmorejo treninge večje intenzivnosti in obsega, pa so združeni v svojo, ločeno skupino. Tako nam pri skupinskem treningu teka ni potrebno skrbeti, ali bomo zmogli predpisan trening teka ali ne.

Velika prednost tekaškega treninga v skupini je tudi ta, da nas pri treningu vodi ter nadzoruje strokovno usposobljen izkušen tekač ali atletski vaditelj. Tekač začetnik marsikdaj ne ve, kako začeti, kakšnega tipa treninga naj se loti, kaj mu bo bolj koristilo in kaj ne? Kakšna je pravilna tehnika teka? Kako spremeniti način teka, da tečemo bolj lahkotno, hitreje in dlje? Kako postati pravi tekač, to je tisti, ki zna v teku zelo uživati? To so vprašanja, na katera bomo dobili odgovore in pojasnila med treningi v skupini in tako sproti zvedeli kaj in zakaj počnemo.

Skupinska motivacija je zelo močna, saj nekaj, kar se na prvi pogled za nekoga zdi nedosegljivo, postane s skupnimi močmi in odličnimi motivatorji dosegljivo.

Prvi informativni trening bo 6. marca 2014 ob 16,30 uri pred Športnim centrom Police in skupaj z Zavodom za šport bomo pričeli priprave za Majski tek.

                                                                          

Tea Bajc, ŠD Tekači Vipavske doline

 

                                                                                  

Oglejte si tudi