Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Plesalci plesnega kluba EL1 zaplesali v filmu

V sredo 19. 9. 2018, je v Piranu potekalo snemanje slovenskega celovečernega filma 'Tim'. V t. i. prvem slovenskem filmskem muzikalu sodelujemo plesalci EL1 – plesna scena.

Sončno septembrsko sredo smo se plesalci EL1 odpravili v Piran na snemanje filma 'Tim'. Na Tartinijevem trgu smo skupaj s filmsko ekipo celovečerca posneli plesni prizor. V triurnem snemanju uvodne filmske scene smo navdušeni spoznavali proces nastajanja filma z vso filmsko infrastrukturo, snemalnimi tehnikami in filmsko igro.

Film bo premierno uprizorjen v marcu 2019, kasneje pa se bo filmska ekipa z njim udeležila Slovenskega filmskega festivala ter se predstavila v kinematografih širom Slovenije.

Gre za film 'Tim', kjer so se ustvarjalci lotili teme avtizma in izjemnih sposobnosti avtističnih otrok. Govori o 20-letnem fantu Timu, ki je avtist. Zaradi spleta okoliščin je ločen od mame, ki je celo življenje posvetila samo njegovi vzgoji. Tako Tim postane prepuščen sam sebi v popotovanju po Sloveniji, kjer odkriva najpomembnejše vrednote življenja skozi glasbo in imaginacijo.

Kreatorja sta režiserka Tamara Dervišević, ki je študirala igro, režijo in scenaristiko v Los Angelesu in podiplomski študij zaključila na londonski filmski akademiji, ter Luka Markus Štajer, ki je na londonskem Guildfordu študiral muzikal in od tedaj nastopil že v 18 produkcijah. Glasbo za projekt je prispeval Leon Firšt, k projektu pa so pristopili številni znani Slovenci, med njimi Branko Đurić – Đuro, Mojca Randl in Nuša Derenda, med igralci in glasbeniki so Domen Valič, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej in drugi. V vlogi mame avtističnega Tima je zaigrala Damjana Golavšek. 

Kdo bi si mislil, da bomo kot plesalci kdaj koli sodelovali v tovrstnem projektu. Ponosni na uspešno opravljeno delo smo se po triurnem napornem delu na žgočem soncu ohladili v septembrsko osvežujočem morju in se odpravili proti domu z neprecenljivo izkušnjo.


Ekipa EL1 – plesna scena

Oglejte si tudi