Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Teden Rdečega križa

Teden Rdečega križa tradicionalno praznujemo 8. maja, ob svetovnem dnevu Rdečega križa, ko se je rodil ustanovitelj gibanja Henry Dunant, ki je bil velik človekoljub in prvi dobitnik Nobelove nagrade za mir. Teden obeležuje vseh 186 nacionalnih društev Rdečega križa po svetu. V Sloveniji bo letošnji potekal pod sloganom »Ker nam je mar. Povsod in za vsakogar«.
V Rdečem križu Ajdovščina bomo teden začeli z dnevom odprtih vrat v petek, 5. maja. Vabimo vas, da nas obiščete v naših novih prostorih na Tovarniški 3 g, Ajdovščina, od 10. do 18. ure. V tem času bomo v našem dnevnem centru šivali vrečke za sadje in zelenjavo, predpasnike in druge uporabne izdelke iz odpadnega blaga in blaga, ki nam je bilo podarjeno. Vse kar bomo sešili, bomo nato v zameno za prostovoljne prispevke podarjali na ajdovski majski kmečki tržnici. Zbrane prispevke bomo v celoti namenili socialno ogroženi družini ali posamezniku.

Skozi cel mesec maj in tudi v juniji bomo prav tako izvajali brezplačne meritve krvnega tlaka, sladkorja in holesterola v krvi po krajevnih skupnostih. Potekale bodo v soboto, 6. maja, od 8.30 do 10.30 ure v prostorih Krajevne skupnosti Vrtovin. V soboto, 13. maja, bodo od 9. do 11. ure potekale v prostorih KS Predmeja. Zatem bodo v soboto, 20. maja, od 9. do 11. ure potekale v prostorih KS Otlica, v soboto, 27. maja, od 9. do 11. ure v KS Cesta, v soboto, 3. junija, od 8.30 do 10.30 ure v KS Skrilje in v soboto, 17. junija, od 9. do 11. ure v KS Lože.

Vljudno vabljeni, da nas obiščete!

 

Irena Žgavc

Oglejte si tudi