Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
17°C
2°C
Oceni objavo

Kultura pod modrim nebom

Koliko časa že? Že 11 let!? Poletno srečanje pevskih in ostalih društev včlanjenih v Zvezo kulturnih društev Ajdovščina imenovano »Kultura pod modrim nebom«, ki je nastalo pred enajstimi leti kot nekakšen protest na rušenje kulturnega doma v Ajdovščini, je poleg opominjanja na nujnost kulturnega hrama v Ajdovščini, preraslo v pomemben kulturni dogodek. Zaradi velikega zanimanja društev dogodek organizira vsako leto drugo društvo v svojem kraju. Letos se je z organizacijo potrudil Moški pevski zbor Razpotje in nam na Colu pripravil skupaj z Zvezo kulturnih društev Ajdovščina lep kulturni večer.
V soboto, 10. junija, se je tako na dvorišču osnovne šole na Colu v res lepem in lepo urejenem ambientu, ob čudovitem vremenu, zbralo devet društev, ki so s tem srečanjem želeli zaključiti sezono pred poletnimi počitnicami, ko si bodo nabrali nove energije za nadaljnje ustvarjalno delo v jeseni. Žal je bilo iz objektivnih razlogov število sodelujočih letos nekaj manjše kot po navadi, najde pa se tudi kakšno društvo, ki jim je tovrstni dogodek nekako odveč. O tem ob kakšni drugi priložnosti. Srečanja se je tako udeležilo osem pevskih zborov in pa nepogrešljivi člani dramske skupine Zarja pri društvu upokojencev Ajdovščina, ki so nas tudi letos v smeh spravili člani z dvema duhovitima skečema. Svoj prispevek k sproščenem in prijateljskem vzdušju pa je dodalo še sedem pevskih sestavov, ki so zapeli vsak po tri pesmi. Svoje pevsko znanje, ki je na zelo zavidljivem kakovostnem nivoju so nam predstavili: Moški pevski zbor Janez Svetokriški Vipavski Križ, Moški pevski zbor Vinograd Vrtovin, Mešani pevski zbor Primorje Ajdovščina, oktet Castrum Ajdovščina, Vokalna skupina Šumljak Budanje, Moški pevski zbor Srečko Kosovel Ajdovščina in pa seveda domačini Moški pevski zbor Razpotje Col.

Hvala vsem udeležencem, ki so s svojo prisotnostjo dokazali, da pestro predvsem pa kakovostno in številčno kulturno dogajanje v občini resnično potrebuje in zasluži svoje prostore. Veseli smo, da ste prireditev »Kultura pod modrim nebom« vzeli za svojo. Največja zahvala pa gre domačinom, Moškemu pevskemu zboru Razpotje, ki so se resnično potrudili in organizirali res čudovit kulturni večer, ki smo ga vsi skupaj, s skupno pesmijo in druženjem ob kozarčku rujnega še kar podaljšali, v toplo poletno noč. Hvala fantje in dekleta.

 

MaK

Oglejte si tudi