Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Odlično obiskani poletni dogodki v knjižnici

V juliju je Lavričeva knjižnica izpeljala štiri poletne dogodke, ki so pritegnili zares lepo število udeležencev. Najprej je mentorica Rebeka Rehar, študentka oblikovanja iz Vipave, izpeljala delavnico 'Stop motion', namenjeno pripravi in izdelavi animiranega filma (risanke). Simpatični filmček, ki so ga poimenovali Ika na dopustu, so si zamislili in naredili udeleženci sami in je na ogled na spletni strani knjižnice.

Brigita Leban iz Gledališča Bičikleta je povedala slovensko ljudsko pravljico 'Čarobni mlinček ali zakaj je morska voda slana'. Pravljica je bila uvod v morske ustvarjalne delavnice.

Tudi letos je Sprehod po Castri, zasnovan kot učna delavnica, vodila ga je Zdenka Žigon, pritegnil številne obiskovalce. Udeleženci, tako odrasli kot mladi, so tudi skozi nova arheološka odkritja na Lavričevem trgu odkrivali življenje v nekdanji vojaški postojanki.
Julij smo zaključili z delavnico za odrasle 'Zelišča in kozmetika' pod vodstvom Nataše Mohorčič iz Ljudske univerze. Več kot 30 udeležencev se je učilo, kako uporabiti zelišča za domačo izdelavi kozmetičnih pripravkov.

Delavnice in dogodki so obogatili poletje tako mladih kot odraslih in dodali ščepec noviih znanj, kar je poslanstvo knjižnice. Vsi dogodki so bili za udeležence brezplačni.

AL

Oglejte si tudi