Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Kolonija - prijatelj, prijateljstvo!

V petek 20. 7 . 2018 smo se v parku na Lokarjevem drevoredu zbrali risarji in mentorji z likovnega, glinenega področja in fotografije v okviru društva Norma 7, Ljudske univerze in stanovalci Doma starejših občanov Ajdovščina, povezani v humanitarni skupini Čebelice.
Najprej smo opravili priprave in se dogovorili o prvem stiku z likovno in glinasto dejavnostjo. Odločili smo se za risbe v tehniki z barvicami, tehniki slikanja motivov iz narave, delom in oblikovanju gline in fotografijo. Ustvarjalci Vlasta, Štefan, Ana, Vera, Mihaela, Mojca, idr. so pozorno in z nasveti bodrili udeležence slikarskega dopoldneva, pomagali so pri delu in skrbeli za dobro vzdušje. Vseh petnajst udeležencev je bilo mnenja, da bi se taka srečanja v medgeneracijskem druženju še ponovila v Ajdovščini, ki ponuja še več primernih lokacij. Delo posameznikov so z odobravanjem spremljali tudi občani.

Prostovoljna skupina Čebelice z Damjanom, Marjetko, Janjo, Ano in Štefanom je bila s svojim  delom zadovoljna in pohvaljena, kar bo vzpodbudilo tudi ostale člane in stanovalce Doma starejših občanov Ajdovščina. Ura je odbila dvanajst in naši želodčki so priklicali Jadranko, ki je v prostorih Ljudske univerze pripravila okusno kosilo.

Štefan Čičigoj in Ana Lozar

Oglejte si tudi