Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

23. Kašev letni vrt spet rušil rekord!

Tudi letos se je Ajdovščina prebudila iz prijetne avgustovske lenobnosti – v Palah se je namreč v organizaciji Kluba ajdovskih študentov in dijakov (KAŠ) odvil že 23. Kašev Letni vrt, ki je okolico MC Hiša mladih za mesec dni spremenil v stičišče glasbenih, izobraževalnih, rokodelskih in kulinaričnih dogodkov.
KAŠ se je letos želel ogniti preveč komercialnemu programu in je zato vsak petek in nedeljo v mesecu ponudil sicer dobro poznane, kvalitetne glasbene izvajalce, ki pa vseeno odstopajo od trenutno priljubljenih glasbenih standardov . Za otvoritev je poskrbela očitno zmagovalna kombinacija glasbenih zasedb Zmelkoow in Koala Vocie, skozi mesec pa so mu sledili Etno banda Poseben gušt, Ana Pupedan, Migrena, Oto Pestner, Don Mentony Band, Samuel Blues in Miha Erič, Raiven, Year of the Rookie, Ritam Sex-i-Ja ter Zoran Predin.

Ker so bili petkovi večeri naporni, se je sobotne dopoldneve namenilo počitku in se tako raznolikim delavnicam posvetilo popoldan, ko so se visoke temperature že malo unesle. V sodelovanju z MKC Hiša mladih so se letos izvajale delavnice peke kruha in pice iz drožja, delavnica grafitiranja in skejtanja, delavnica popravljanja koles in izdelave DIY košare ter delavnica z naslovom Laptop za telebane, ki je mlade poučila o redni skrbi za svoj osebni računalnik in jim približala osnove Excella.

Vikende so zaključile sproščene nedelje, ki so se zaokrožile v prepletu kulinaričnih degustacij z akustičnimi glasbenimi koncerti.  Degustiralo se je predvsem (širše) lokalno: primorske džine (BrinGin in Bratinov gin), vina mladega uspešnega lokalnega vinarja Vina Povh, pivo vedno bolj uspešne lokalne pivovarne Castra ter raznoliko žganje nadobudnega mladega žganjekuharja Simona Pavliča.  Vsaki degustaciji je sledil umirjen akustični koncert, s katerim smo se za teden dni poslovili od obiskovalcev v upanju, da se seveda ponovno vidimo naslednji vikend.

Omeniti velja tudi že kar šest let trajajočo Kinodejko, ki je tudi letos vsak četrtek v juliju in avgustu na parkirišču pred MC Hiša mladih poskrbela za letni kino na prostem. S predvajanjem novih in starih slovenskih uspešnic se je tudi letos zabeležilo lep obisk, najlepše pa je seveda videti že stare »kinodejkarje«, ki na projekcije hodijo pripravljeni s pravo kamp opremo!

Kašev Letni vrt je v 23. sezoni zabeležil ogromno število obiskovalcev in na otvoritvi podrl vse rekorde. S  tem je aktivistom pokazal, da je njihova smer delovanja prava. KAŠ se najlepše zahvaljuje tudi sponzorjem: Občini Ajdovščina, Agenciji M Servis, Slaščičarni in piceriji Halo Erik, Piceriji in špagetariji Zmaj ter Zavarovalnici Triglav, ki so s svojimi prispevki soustvarili celostno podobo vrta. Dodatna zahvala še Mladinskem centru, hostlu Ajdovščina in Baru BHM.

Vaš KAŠ.


Oglejte si tudi